Kauniečiai šventė Valstybės dieną | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai šventė Valstybės dieną

Archyvo nuotr.

Praėjusį ilgąjį savaitgalį kauniečiai gausiai rinkosi į Valstybės dienos proga surengtus renginius.

Penktadienį, liepos 6 d., Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje tradiciškai buvo iškelta Vyčio kryžiaus vėliava. Istorinėje Kauno vietoje susirinko miesto vadovai, miesto tarybos ir Seimo nariai, Kauno įgulos atstovai, laisvės kovotojai, patriotinių organizacijų nariai, patriotiškai nusiteikę miestiečiai.

„Valstybingumo idėją siejame su Mindaugo, vienintelio Lietuvos karaliaus, vardu. Tačiau nepamirškime, jog turime antrąją respubliką, kurį jau gyvuoja lygiai tiek, kiek ir pirmoji. Privalome daryti viską, kad niekada daugiau nereikėtų atkūrinėti valstybės”, – minėjimo metu kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Dvi dienas iš eilės kauniečius bei miesto svečius džiugino festivalio „Operetė Kauno pilyje” melodijos. Festivaslio pirmąją dieną, 21val., pasirodymas buvo sustabdytas ir sugiedota „Tautiška giesmė”. Taip festivalio svečiai ir dalyviai įsijungė į pasaulinį lietuvių chorą, giedantį himną savo šalies garbei.

Šalies himnas buvo giedamas ne tik Kaune bei kituose šalies miestuose, bet ir Airijoje, Didžiojoje Britanijoje, Italijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Argentinoje, Danijoje, Australijoje, Kanadoje, Norvegijoje, Olandijoje, Ruandoje bei Škotijoje. Tai jau tapo gražia tradicija šalyse, kuriose yra susibūrusios lietuvių bendruomenės.

Festivalio „Operetė Kauno pilyje” metu skambėjo gražiausios ir žinomiausios arijos iš daugeliui atpažįstamų operų, operečių, miuziklų. Šiemet klausytojai taip pat turėjo unikalią progą pamatyti ir išgirsti operetę „Karaliaus Antrininkas” pagal Tadeuszo Dobrzańskio kūrinį „Karaliaus ložė”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA