Pasaulio jaunių čempionatas Kaune: apsemtas viešbutis, vonios kambaryje pūdoma mėsa | Kas vyksta Kaune

Pasaulio jaunių čempionatas Kaune: apsemtas viešbutis, vonios kambaryje pūdoma mėsa

Basketnews.lt nuotr.

Kaune vykstančio pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų čempionato organizatoriams ir dalyviams netikėtų rūpesčių sukėlė Kinijos ir Pietų Korėjos rinktinės.

Kaip skelbia basketnews.lt, ketvirtadienį apie pusę dešimtos ryto keturių žvaigždučių „Park Inn“ viešbučio gyventojus nuo pusryčių stalo pakėlė įsijungusi priešgaisrinė sistema ir per garsiakalbius sklindantis raginimas evakuotis.

Aliarmo kaltininkai – Kinijos rinktinės krepšininkai. Sportinę aprangą išsiplovę septyniolikmečiai šlapius drabužius sukabino ant pakabų, o šias – ant kambarių lubose įtaisytų priešgaisrinės sistemos vandens purkštukų. Svorio neatlaikęs vienas purkštukų antgalių nulūžo ir į kambarį plūstelėjo visas automatinėje gaisro gesinimo sistemoje esantis vanduo.

Iš pradžių kinai vandenį bandė stabdyti savo jėgomis, tačiau galiausiai kreipėsi į viešbučio darbuotojus. Kol šie pakilo iki ketvirtojo aukšto, į kambarį pritekėjo kone pusmetris vandens. Atidarius duris vandens upė plūstelėjo į koridorių ir patvino visas aukštas.

Viešbučio darbuotojai visą ketvirtadienį dėjo pastangas išdžiovinti permirkusį kambarį ir sušlapusią koridorių kiliminę dangą. Penktajame viešbučio aukšte buvo išrikiuoti džiovintuvai bei atidaryti visi langai, kad greičiau išgaruotų drėgmė.

Įdomu tai, kad Kinijos rinktinė yra vienintelė iš visų dvylikos čempionate rungtyniaujančių komandų, kuri savo sportinę aprangą po kiekvienų rungtynių skalbia pati. Likusioms komandoms šias paslaugas už simbolinį mokestį teikia pirmenybių organizatoriai.

„Park Inn“ viešbutyje apsistojusias komandas nemaloniai nustebino ir Kinijos kaimynė – Pietų Korėjos rinktinė. Atvykę į Kauną korėjiečiai prisipirko mėsos ir kelias dienas ją laikė vieno kambario vonioje. Liudininkų teigimu, korėjiečiai kambarinėms šio kambario tvarkyti neleido, o po kurio laiko įtartinais kvapais ėmė skųstis už sienos apsigyvenę JAV rinktinės treneriai.

Nesklandumai buvo išspręsti, kai viešbučio darbuotojai svečiams iš tolimosios Azijos primygtinai įsiūlė kelis šaldytuvus. Tuo tarpu amerikiečiai pasakojo, kad panašių nesusipratimų iškyla kone kiekvieną kartą, kai išvykę į tarptautines varžybas jie apsigyvena viename viešbutyje su Azijos sportininkais.

Kinijos ir Pietų Korėjos krepšininkams planetos jaunių čempionatas Kaune susiklostė skirtingai. Visas penkerias rungtynes pralaimėję korėjiečiai penktadienį 9.00 val. „Žalgirio“ arenoje žais pusfinalio dėl 9-12 vietų rungtynes su Prancūzijos septyniolikmečiais.

Tuo tarpu tris pergales A grupėje iškovoję kinai iškopė į ketvirtfinalį ir penktadienį 13.00 val. „Žalgirio“ arenoje kausis su bendraamžiais iš Ispanijos.

B grupėje penktąją vietą užėmę mūsų šalies krepšininkai pusfinalio mače dėl 9-12 vietų 11.15 val. susitiks su Egipto rinktine.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA