Kaunas tradiciškai giedos tautišką giesmę | Kas vyksta Kaune

Kaunas tradiciškai giedos tautišką giesmę

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miestas jau ketvirtus metus jungiasi prie liepos 6-ąją, lygiai 21 val., vyksiančios akcijos, kurios metu po visą pasaulį išsibarstę lietuviai vienu metu giedos „Tautišką giesmę”. Kaip ir pernai, kauniečiai kviečiami rinktis prie Kauno pilies ir drauge sugiedoti himną festivalio „Operetė Kauno pilyje” metu.

„Turime, kuo didžiuotis: mūsų himnas – vienintelis pasaulyje, kurį gieda visa tauta. Ši unikali mūsų tautos iniciatyva, palaikoma pavienių žmonių ir aktyvių bendruomenių, jau tapo naujųjų laikų tradicija, kuria pagrįstai galime didžiuotis. Tai mus visus vienijantis įvykis ir gyvas įrodymas, kad ir nedidelė tauta gali daryti didelius ir reikšmingus dalykus”, – tvirtino akcijos organizatoriai.

Pirmą kartą „Tautiška giesmė” visame pasaulyje tuo pačiu metu suskambo prieš ketverius metus, kai buvo minimas Lietuvos vardo tūkstantmetis. Vėliau atlikta apklausa parodė, kad 2009 m. 46 proc. Lietuvos gyventojų giedojo „Tautišką giesmę”. Tais metais organizatorius pasiekė „Tautiškos giesmės” giedojimo vaizdo įrašai iš 56 pasaulio vietų.

Himno giedojimas Valstybės dieną tapo pasididžiavimo savo kilme diena ne tik Lietuvoje, bet ir lietuvių bendruomenėse Graikijoje, Airijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Vokietijoje, Australijoje, Bulgarijoje, Vengrijoje, Norvegijoje, Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje, Rusijoje, Danijoje, Liuksemburge, Brazilijoje ir dar daugelyje kitų šalių.

Pernai „Tautiškos giesmės” giedojimas buvo dedikuotas ne tik Lietuvai, bet ir svarbiausiam metų Lietuvos sporto įvykiui – Europos vyrų krepšinio čempionatui. Sugiedojus šalies himną, prasidėjo ir rekordo siekianti akcija „Varom už Lietuvą!”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA