Valstybės dienos renginiai Kaune | Kas vyksta Kaune

Valstybės dienos renginiai Kaune

Kaunas.lt nuotr.

Šiais metais pagrindinis Valstybės dienos renginys Lietuvoje vyks šventės išvakarėse, liepos 5-ąją, Kauno pilyje. Vakare čia svečiuosis Pažaislio muzikos festivalis ir bus rodomas režisieriaus Vytauto Rumšo spektaklis pagal Maironio dramą „Didysis Vytautas – Karalius“ (daugiau informacijos).

Liepos 6-osios vidurdienį Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija tradiciškai vyks ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje Kaune.

Šventinį savaitgalį (liepos 6-7 dienomis) Kaune taip pat vyks jau 11-ąjį kartą organizuojamas festivalis „Operetė Kauno pilyje”, kur liepos 6-osios vakarą kartu su visa Lietuva ir pasauliu bus giedojama tautiška giesmė. Kauniečiai tradiciškai rinksis prie Kauno pilies. Plačiau apie nemokamus festivalio renginius ir spektaklio premjerą skaitykite čia –  „Operetė Kauno pilyje„.

Kauniečių patogumui po renginių senamiestyje jų lauks papildomi transporto reisai.

Kur kitose Lietuvos vietose tautiečiai rinksis giedoti tautiškos giesmės, ieškokite čia.

Valstybės diena šįmet bus švenčiama ir Dubingių piliakalnyje (Molėtų r.), minint Dubingių ir Biržų kunigaikščio, Vilniaus vaivados ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vyriausiojo kariuomenės vado Mikalojaus Radvilos Rudojo 500-ąsias gimimo metines.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA