Didžiausias drifto renginys Lietuvoje – EEDC 2012 „Nemuno žiede” (treniruočių video) | Kas vyksta Kaune

Didžiausias drifto renginys Lietuvoje – EEDC 2012 „Nemuno žiede” (treniruočių video)

Organizatorių nuotr.

Vienas stipriausių dalyvių prasme Rytų Europoje vykstančių „driftingo“ čempionatų EEDC (Rytų Europos „driftingo“ čempionatas) birželio 29-30 dienomis vyks Kačerginės „Nemuno žiede“.

Šiemet viso numatyti septyni EEDC etapai, iš kurių du jau vyko – birželio viduryje Rygoje, „Bikernieki“ sporto komplekse, o mėnesio pradžioje – Minske. Likusių varžybų geografija plati – be „Nemuno žiedo“, numatomi etapai ir Lenkijoje, Ukrainoje bei Rusijoje.

Rytoj (šeštadienį) Kačerginėje pasirodys stipriausi Lietuvos ir Latvijos „drifteriai“, turėtų netrūkti ir rusų, ukrainiečių bei baltarusių. Stipriausi latvių sportininkai jau viešai pasižadėjo atvykti į trečiąjį EEDC etapą.

Varžybų trasa nesiskirs nuo naudotos praėjusiais metais, kurią išgyrė tiek dalyviai, tiek renginį stebėję žiūrovai. Didžiulis užsistatymo greitis (apie 130-140 km/val.), siaura ir baimės jausmo neturėjimo reikalaujanti slydimo atkarpa bei ypač techniškas finišas su nežymiais nuolydžiais ir pakilimais. Tai – trasa, kurios neįmanoma atkartoti net pačiame didžiausiame oro uoste.

Varžybose dalyvauti žadėjo ir stipriausi lietuviai „drifteriai“: Darius Balys iš „Drifter.lt“ komandos bei Andrius Šlajus ir Kastytis Alekna iš „D1Sport“. Ankstesnės treniruotės metu sulūžusią pavarų dėžę iki šių varžybų pasikeisti turėtų ir galingiausią Lietuvoje „driftingo“ bolidą vairuojantis Ramūnas Brūzga – jo „Nissan 200SX S14“ su „Toyota“ varikliu išvysto 700 AG.

Šiandien lankėmės Kačerginės žiede vykstančio čempionato treniruotėse, o vėliau apsilankėme miesto Rotušėje, į kurią susirinko visi drifto lenktynių automobiliai. Pateikiame trumpą video.

PROGRAMA

Birželio 29 – treniruočių diena
11.00 – 18.00 treniruotės

Birželio 30 – varžybų diena
09.00 – 12.00 treniruotės
13.00 – 13.20 varžybų atidarymas ir dalyvių paradas
13.20 – 15.30 kvalifikacija
16.00 – 18.30 poriniai važiavimai
18.30 apdovanojimai

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA