Žodį „TIESOS” rašę jaunuoliai – išteisinti | Kas vyksta Kaune

Žodį „TIESOS” rašę jaunuoliai – išteisinti

Kasparo Lendraičio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos tarnyba nutraukė administracinio teisės pažeidimo bylas jaunuoliams, kurie 2012 m. birželio 5 d. Nemuno krantinėje kreidutėmis bandė užrašyti žodį „TIESOS“. Viešosios tvarkos tarnyba šių jaunuolių veiksmuose neįžvelgė administracinio teisės pažeidimo įvykio ir sudėties.

„2012 m. birželio 5 d. graži pilietinė jaunų žmonių iniciatyva – kreida užrašyti nekaltą ir pozityvų žodį „TIESOS“ Kauno Nemuno krantinėje – jau po pirmųjų trijų raidžių buvo nutraukta grubia policijos pareigūnų intervencija. Kai kurie šios akcijos dalyviai netgi buvo sulaikyti ir jiems iškeltos administracinio teisės pažeidimo bylos. Šią skandalingą ir neadekvačią policijos pareigūnų reakciją lydėjo daugybė pilietinių protestų ir akcijų, o policijos veiksmai buvo apskųsti Policijos generaliniam komisarui. Kilus visuomenės pasipiktinimui policija „nusiplovė rankas“ ir perdavė šias bylas nagrinėti Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos tarnybai“, – rašoma išplatintame pranešime spaudai.

„Viešosios tvarkos tarnyba nurodė, kad „nagrinėjamas 2012-06-05 įvykis buvo taiki ir pozityvi jaunų žmonių pilietinė išraiška, kurios metu buvo siekiama balta kreida užrašyti žodį „TIESOS“ Kauno Nemuno krantinėje.“ Savo nutarime ji pažymėjo, kad valstybė turi pareigą skatinti pilietiškumą ir geranoriškai bendradarbiauti su žmonėmis, dalyvaujančiais taikiuose pilietiniuose susibūrimuose“, – teigiama pranešime.

„Žodis „tiesos“ yra pozityvus ir mūsų visuomenėje priimtinas lietuviškas žodis, turintis tik teigiamą prasmę“, – nutarime konstatavo Viešosios tvarkos tarnyba. „Žodis „TIESOS“ buvo rašomas analogišku šriftu paprasta kreida greta esančio užrašo „LIETUVA“. Tokiu būdu nebuvo pažeista krantinės vizualinė estetika. Tuo tarpu vaizdinis elementas, užrašytas-nupieštas paprasta kreida, yra trumpalaikis, […] todėl negali gadinti statinio ir nesukuria jokių kiek sunkiau pašalinamų vizualinių pasekmių“, – pranešime spaudai teigia akcijos organizatoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA