„Senamiesčio žiogas” kviečia į antrąjį šio sezono koncertą | Kas vyksta Kaune

„Senamiesčio žiogas” kviečia į antrąjį šio sezono koncertą

Valdo Ruzgio nuotr.

Vakarojimo po atviru dangumi tradiciją jau šešerius metus puoselėjantis festivalis „Senamiesčio žiogas“ kviečia į antrąjį šio sezono koncertą, kurio afišose – ir seniai pažįstami vardai, ir daugeliui dar negirdėtos naujokų pavardės.

Šio ketvirtadienio koncertą 19 valandą pradės jaunieji dainuojamosios poezijos atlikėjai. Šį kartą žiūrovams savos kūrybos dainas pristatys brolis ir sesuo – Paulius ir Gabrielė Pastaukos, kuriuos tikrai verta išgirsti tiems, kam patinka dainuojamoji poezija.

Kita vakaro viešnia – Ieva Narkutė. Švelnus ir užburiantis balsas, jautrūs ir gilūs dainų tekstai, stereotipus laužanti muzika – tokia yra ši jauna atlikėja. Nors daugelis apie I.Narkutę sužinojo tik išgirdę filme „Tadas Blinda. Pradžia“ skambančią jos dainą „Raudoni vakarai“, festivalio „Senamiesčio žiogas“ klausytojai Ievą ir jos „Raudonus vakarus“ pažįsta jau šešerius metus. Šį kartą koncerte ji pasirodys su Kęstučiu Pleita (fleita) ir Karoliu Jančenkovu (gitara).

Su jaunąja atlikėja scena dalysis ir pripažinto bardo Olego Ditkovskio bei Nedos Malūnavičiūtės duetas. Prasmingi tekstai, nebanali muzika, virtuoziškos fleitos ir vokalo improvizacijos, džiazo elementai ir stipri vidinė energija – visa tai galima pamatyti dueto pasirodymuose. Programoje skambės naujos ir senos, laiko patikrintos dainos, kurios kiekvieną kartą atliekamos vis kitaip.

Pirmą kartą festivalyje pasirodys dainuojamosios poezijos gerbėjams puikiai žinoma grupė „Arbata“. Į antrąjį dešimtmetį įžengusi grupė vis dar nepaliauja stebinti nuotaikinga, linksma ir užvedančia gyva muzika. Užsukę į svečius pas „Senamiesčio žiogą“ Andrius Zalieska (vokalas, gitara), Sigitas Lobė (akordeonas, klavišiniai, pritariantysis vokalas), Povilas Račas (gitara) žada paieškoti dar negirdėtų melodijų, klausytojo ausį padžiuginti kiek rimtesniu ir ramesniu garsu.

Vakaro staigmena bus pasaulio muzikos duetas iš Baltarusijos – Tatjana Solovjova ir Aleksanderis Blochinas. Tatjana yra daugelio Baltarusijoje, Ukrainoje, Rusijoje ir Lenkijoje vykstančių festivalių laureatė. Dainų autorė ir atlikėja mėgsta eksperimentuoti su muzikiniais žanrais juos maišydama ir ieškodama kitokio skambesio. Multiinstrumentininkas A.Blochinas groja fleita, perkusija, arfa, kalimba ir daugybe kitų instrumentų, kurių didžiąją dalį pasigamina savo rankomis. Tai duetas, neturintis sienų, kuris festivalyje „Senamiesčio žiogas“ pristatys gilias Baltarusijos dainuojamosios poezijos žanro tradicijas.

Jaukią kiemelio aplinką pagražins Deimantės Dirikienės ir Vidos Solugubienės juvelyrikos ir fotografijos darbų paroda „ART i Šokas“ bei kiemelyje vyksiančios VDU japonistikos klubo „Origami“ dirbtuvės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA