Kauno oro uoste sutiktas 10 milijonasis „Ryanair” keleivis Baltijos šalyse | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste sutiktas 10 milijonasis „Ryanair” keleivis Baltijos šalyse

Archyvo nuotr.

Šiandien didžiausios Europos žemų sąnaudų aviakompanijos „Ryanair” ir Kauno oro uosto atstovai iškilmingai sutiko ir pasveikino dešimt milijonąjį „Ryanair” keleivį Baltijos šalyse, tiksliau, du keleivius, keturmečius brolius dvynius Armandą ir Raimandą Pupšius, vykusius į Leedsą Bradfordą. Šia proga visa šeima apdovanota nemokamu skrydžiu bet kuria pasirinkta kryptimi iš Kauno oro uosto.

„Per mažiau kaip aštuonerius metus „Ryanair” pervežė 10 milijonų keleivių Baltijos šalyse, kurie pasirinkdami mus sutaupė milijonus eurų. Iš viso 2012 metais Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje bendrovė planuoja pervežti 2,5 mln. keleivių, išlaikys 2500 darbo vietas ir visus įsipareigojimus dėl numatytų investicijų”, – sutikime kalbėjo „Ryanair” Šiaurės ir Baltijos šalių rinkų vadovė Elina Hakkarainen.

„Nuo „Ryanair” veiklos pradžios 2005 metais Kauno oro uoste stebime nuolatinį keleivių srautų didėjimą, praeitais metais Kauno oro uoste sutikome trys milijonąją keleivę. Malonu, kad dešimt milijonaisiais keleiviais tapo Kauno oro uosto klientai, – sakė Kauno oro uosto komercijos vadovė Jūratė Baltrušaitytė.

Nuo 2004 metų kai „Ryanair” pradėjo savo veiklą Baltijos šalyse, aviakompanijos skrydžių žemėlapis prasiplėtė iki 50 maršrutų. Latvijoje aviakompanija pervežė daugiau kaip 5,8 mln. keleivių, Estijoje per pusę milijono, o Lietuvoje daugiau nei 3,6 mln. keleivių.

Kauno oro uosto vasaros sezono maršrutų tvarkaraštyje taip pat numatyti skrydžiai į Palmą de Maljorką, Dubliną, Londoną (Stanstedą, Getviką, Lutoną), Liverpulį, Frankfurtą Haną, Birmingemą, Briuselį, Bristolį, Oslą, Tamperę, Edinburgą, Alikantę, Rodą, Kosą, Stokholmą, Leedsą Bradfordą.

Šiuo metu iš Kauno oro uosto tiesiogiai galima pasiekti 23 Europos oro uostus. 2011 m. Kauno oro uosto keleivių srautas viršijo 872 tūkstančius. Kauno oro uostas yra vienintelis oro uostas Europoje 9 metus iš eilės nuosekliai didinęs keleivių skaičių. Išsiplėtus oro uosto siūlomai skrydžių geografijai, padidėjo ir aktyvaus veikimo zona – oro uosto paslaugomis naudojasi Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Kaliningrado srities ir šiaurinės Lenkijos dalies gyventojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA