Burbuliatorius – iniciatyva, kurioje gali dalyvauti kiekvienas | Kas vyksta Kaune

Burbuliatorius – iniciatyva, kurioje gali dalyvauti kiekvienas

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Jau ketvirtus metus iniciatyva „Burbuliatorius“ suburia Lietuvos ir užsienio miestų gyventojus aikštėse ir parkuose muilo burbulų pūtimui, piknikams ir meninėms improvizacijoms. Šios iniciatyvos tikslas yra atgaivinti viešąsias miesto erdves ir skatinti miestiečius aktyviau naudotis miestų aikščių ir parkų potencialu. Dalyviai atsineša muilo burbulų, lauko žaidimus, termosus su arbata, knygų ir kartu praleidžia porą valandų, pūsdami muilo burbulus.

Kiekvienas „Burbuliatoriaus“ dalyvis gali tapti renginio kūrėju, ir daugelyje miestų ši iniciatyva pritraukia kūrybingus miesto gyventojus: vienuose miestuose renginys virsta muzikinėmis improvizacijomis po atviru dangumi, kituose – petankės turnyrais ir piknikais.

„Burbuliatoriaus“ geografija kiekvienais metais tampa platesnė. Šiais metais prie iniciatyvos prisijungs Danijos miestai: Orhusas ir Kopenhaga, į „Burbuliatorių“ Londone, Edinburge ir Dubline rinksis lietuvių bendruomenės. Didžiosios Britanijos lietuviai „Burbuiliatoriuje“ dalyvauja jau trečius metus iš eilės. „Burbuliatorius“ vyksta vienu metu skirtinguose miestuose: kas antrą pirmadienį.

2012 metų „Burbuliatorius“ startavo gegužės pabaigoje, ir vyks birželio 11 ir 25 d., liepos 9 ir 23 d., rugpjūtį 6 ir 20, rugsėjį 3 ir 17 d. Renginio pradžia: 18.30.

Kaune miestiečiai tradiciškai renkasi prie Soboro.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA