Pirties dienos metu vienu metu vanojosi daugiau nei 300 žmonių | Kas vyksta Kaune

Pirties dienos metu vienu metu vanojosi daugiau nei 300 žmonių

Organizatorių nuotr.

Sekmadienį Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje surengtoje šventėje „Pirties diena“ pirmą kartą ne tik mūsų šalyje, bet ir pasaulyje buvo siekiama masiškiausio vanojimo rekordo.

Pirties, kurioje vienu metu galėtų tilpti keli šimtai žmonių, nėra, todėl vanojimo rekordo buvo siekiama po atviru dangumi, vanta maloniai glostant ir plekšnojant stovintįjį priešais.

Toks vanojimas simbolizuoja pirtininkų bičiulystę bei nuo senų senovės egzistuojantį bendruomeniškumą pirtyje. Garinėje būdavo įprasta vienas kitą perti, šią tradiciją puoselėja Lietuviškos pirties bičiulių draugija, trečią kartą suorganizavusi pažintinį-pramoginį renginį „Pirties diena“.

Keli šimtai svečių noriai įsitraukė į rekordą, tad drauge su pirtininkais į draugišką ratą Lietuvos liaudies buities muziejaus pievoje sustoto 309 dalyviai. Mušant būgnui ir demonstruojant profesionaliam pirtininkui, rekordo dalyviai dar ir pasimokė vanojimo judesių.

Tikimasi, kad rekordą įregistruos agentūra „Factum“, iki šiol toks rekordas nebuvo fiksuotas.

Šventėje apsilankė apie pusantro tūkstančio žmonių iš visos Lietuvos. Šimtai jų šildėsi Dvaro pirties garinėje bei mobiliosiose pirtyse, išbandė masažo, kūno šveitimo, veido kaukių ir kitokias procedūras. Buvo galima pasimokinti vanoti, rišti vantas, stebėti profesionalių Lietuvos ir užsienio pirtininkų pasirodymus.

Lietuviškos pirties bičiulių draugija nekomercinę šventę visuomenei rengia siekdama skleisti sveikos pirties kultūrą, išsaugoti su lietuviška pirtimi susijusias tradicijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA