Kaune bus siekiama Napoleono kepurių lankstymo rekordo | Kas vyksta Kaune

Kaune bus siekiama Napoleono kepurių lankstymo rekordo

gardeausterlitz.cz nuotr.

Napoleonas I su savo Didžiąja Armija (Grande Armée) į Kauną atvyksta jau birželio 22 dieną, penktadienį, kur pradės ruoštis mūšiui su carinės Rusijos pulkais. Lietuviai, kaip ir prieš du šimtus metų, iškiliausią XIX a. karvedį pasitiks miesto prieigose. Iškilmingos sutiktuvės rengiamos Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“, kur bus siekiama Napoleono kepurių lankstymo rekordo.

Deltuvos mūšio išvakarėse, „Mega“ lankytojai pirmieji sutiks Napoleną I, galės stebėti prancūzų kariuomenės kavaleristų pasirodymą su žirgais, išgirsti pirmuosius patrankų šūvius. Visi norintys bus kviečiami įamžinti šį išskirtinį įvykį Napoleono I kepurių lankstymo renginyje, kuris, tikimasi, taps rekordiniu. Napoleono dienos Kaune vyks birželio 22-24 dienomis.

Norinčius tapti rekordininkais kviečiame registruotis čia.

Napoleono I sutiktuvės PC „Mega“ bus vienas pirmųjų renginių, skirtų 200 metų įvykiams Lietuvoje prisiminti ir dalis gyvosios istorijos festivalio „Europa. Napoleonas I Kaune. 1812“, kuris vyks Kaune birželio 22-24 dienomis.

Festivalio metu Nemuno saloje vyks istorinio įvykio inscenizacija, armijų paradai, Santakoje įsikurs kareiviškos stovyklos, griaudės pabūklų garsiai, Laisvės alėjoje ir Senamiestyje šurmuliuos mugė, o šeštadienį Nemuno saloje vyks visos Lietuvos Joninių šventė ir nuotaikingas koncertas.

Renginyje laukiama atvykstant iki 1000 karo istorijos rekonstruktorių ir 30-50 kavaleristų (karių su žirgais) iš Prancūzijos, Rusijos, Anglijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos. Tris dienas vyksiančios šventės metu iš 30-ties artilerijos patrankų bus iššaudyta apie 200 kilogramų juodojo parako.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA