Miesto politikai priėmė sprendimą remontuoti Kauno gatves už 100 mln. litų | Kas vyksta Kaune

Miesto politikai priėmė sprendimą remontuoti Kauno gatves už 100 mln. litų

Remigijaus Liugailos nuotr.

Į svarbiausių Kauno miesto gatvių kapitalinį remontą per artimiausius dvejus metus bus investuota iki 100 mln. Lt. Tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Kauno miesto taryba.

Sprendime numatyta, kad lėšos už šiuo darbus bus išmokėtos per 10 metų. Pasak Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, realūs gatvių remonto darbai bus pradėti jau kitąmet. Iki 2012 metų pabaigos bus sutvarkyta ir paruošta visa reikalinga dokumentacija.

Sudarytame pagrindinių miesto gatvių, kurioms labiausiai reikia rekonstrukcijos, sąraše yra 12 gatvių. Konkretų gatvių sąrašą, kurios per artimiausius dvejus metus bus iš esmės suremontuotos, atskiru sprendimu tvirtins Kauno miesto taryba.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A. Pakalniškis Tarybos posėdžio metu užsiminė, kad iš minėtame sąraše esančių gatvių prasčiausia situacija yra Jonavos g., Raudondvario pl., Karaliaus Mindaugo pr. ir Tunelio g.

„Kelių direkcijos skiriamos lėšos Kauno gatvių tvarkymui yra neproporcingos mieste sumokamam akcizui, dėl to tikėtis ženklaus pagerėjimo mieste negalime. Tokia situacija mūsų netenkina ir mes savo jėgomis bandome ieškoti sprendimo būdų, kurie leistų iš esmės pagerinti pagrindinių miesto gatvių būklę“, – teigė meras A. Kupčinskas.

Visi darbai per 10 metų bus apmokėti Kelių priežiūros ir plėtros programos, Savivaldybės biudžeto, Savivaldybės privatizavimo fondo ir kitomis lėšomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA