Bike show Millennium & Auto show 2012 (programa, eismo informacija) | Kas vyksta Kaune

Bike show Millennium & Auto show 2012 (programa, eismo informacija)

Jono Danielevičiaus nuotr.

Šį savaitgalį, birželio 9 ir 10 d., Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome įvyks tryliktus metus iš eilės organizuojami „Bike show Millennium & Auto show `2012, Lithuania” renginiai. Planuojama, jog per dvi renginių dienas pasirodys apie 450 dalyvių iš 17 pasaulio šalių. Šiemet šventė lankytojus stebins ne tik išaugusiu dalyvių skaičiumi, bet ir naujomis bei pamėgtomis atrakcijomis, įspūdingu šviesų šou ir gyvo garso koncertu.

„Visi vairuojantys, besiruošiantys vairuoti ar kada nors vairavę bet kokią transporto priemonę privalo sudalyvauti, nes čia pamatys beveik visą motociklų ir automobilių technikos metamorfozę. Taip pat kiekvienas turės progą pasijusti tikru lenktynininku, betarpiškai pabendrauti su dalyviais, pravažiuoti kartu su „drifto” karaliais, Lietuvos ralio ar slalomo čempionais ir kt. Nuo 1999 m. organizuojamas, Pabaltyje ir Rytų Europoje atitikmenų neturintis renginys kasmet plečiasi pasiūlydamas lankytojams vis daugiau pramogų ir reginių”, – teigia organizatoriai.

Birželio 9 d. „Bike show Millennium” metu vyks Baltijos šalių „Supermoto” čempionatas, „StuntShow” motociklų ir Baltijos šalių „Scooter Stunt” motorolerių akrobatinio vairavimo, taip pat Lietuvos motorolerių bei „Enduro” kroso čempionatai, Europos motokroso čempionato kvalifikaciniai važiavimai. Pagrindiniu renginio akcentu taps pirmą kartą vyksiančios Lietuvos ir Baltarusijos komandų motobolo rungtynės. „Bike show Millennium” vainikuos gyvo garso koncertas „Triskaideka tribute festival Millennium”, kuriame 10 muzikos grupių atliks Philip Sayce, Amy Winehouse, Bryan Adams, Ozzy Osbourne, AC/DC, Marilyn Manson, Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Alejandro dainas. Renginį ves Šančių princas Jurijus Smoriginas. Vakarą vainikuos šventinis fejerverkas.

Antrąją renginio dieną, birželio 10 d., „Auto show Millennium” metu S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas taps transporto technikos rojumi – čia bus galima išvysti S. Karoso, S. Brundzos, A. Eitučio, G. Rimkaus, Lietuvos klasikinių automobilių klubo ir kitų kolekcionierių senovinius bei visiškai naujus automobilius, taip pat LASF ralio, kroso, slalomo bei drago sporto klubų kovinius bolidus, patobulintus automobilius, elektromobilius, kartingus, motociklus, dviračius, bagius ir kt.

Šiemet šio grandiozinio renginio metu lankytojai galės stebėti ne tik žirgų konkūro varžybas bei žoliapjovių lenktynes, bet ir „Drift Challenge” automobilių šoninio slydimo varžybas. Viena iš svarbiausių „Auto show millenium” programos dalių – Europos motokroso čempionato finalas, kuriame dalyvaus lenktynininkai iš 17 šalių.

Šventės svečiai vėl bus pakviesti į akciją „Išgelbėk beglobį gyvūną”. Ši socialinė akcija organizuojama antrus metus iš eilės. Šiemet akcijoje dalyvaus net 5 beglobių gyvūnų prieglaudos, o daugiau nei 500 augintinių lauks naujų šeimininkų. Pernai, šios akcijos metu, jaukių namų bei mylinčių šeimininkų sulaukė net 150 šunų ir kačių.

Pernai „Bike show Millennium & Auto show, Lithuania” renginiai sulaukė apie 100 tūkst. lankytojų iš visos Lietuvos ir užsienio.

 

EISMO INFORMACIJA

Šį šeštadienį, birželio 9 d., Kaune vyks „Bike show Millennium 2012,Lithuania“.

Renginio metu bus ribojamas eismas:

– nuo 9 iki 14 val. senamiestyje, prie Kauno Pilies;

– nuo 12.00 iki 14 val. pagrindinėse miesto gatvėse, važiuos motociklininkų paradas;

– nuo 12 iki 16 val. Veiverių gatve, eismą nukreipiamas Europos pr., ir Aleksoto tilto

prieigose, eismą nukreipiant H. ir O. Minkovskių g.

Atsiprašome eismo dalyvių už laikinus nepatogumus. Tikimės tolerancijos ir supratimo.

 

ŠVENTĖS ŽEMĖLAPIAI

1-oji diena – Bike Show Millennium

2-oji diena – Auto Show Millennium

 

PROGRAMA SU APRAŠYMU

ŠEŠTADIENIS

11.40 – 12 val. tradicinis “Bike Show” paradas, kuris riedės šiomis miesto gatvėmis: Kauno Pilis- A. Jakšto g. – Rotušės a. – M. Valančiaus g. – Šv. Gertrūdos g. – Savanorių pr. – Taikos pr. – Kovo 11-osios g. (iki VI-ojo forto) – K. Baršausko g. – Tunelio g. – K. M. Čiurlionio g. (pro geležinkelio stotį) – Kaunakiemio g. – Karaliaus Mindaugo pr. – Aleksoto tiltas – S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas (Veiverių g. 132) .

12h Dariaus ir Girėno aerodrome prasidės Baltijos šalių ,SUPERMOTO čempionato I-as etapas ir Lietuvos ir Latvijos SUPERMOTO čempionatų II-as etapas! Atkūrus BMA (Baltijos Motosporto Asociacija), pirmą kartą oficialiai bus rengiamas Baltijos šalių Supermoto čempionatas, todėl šios unikalios varžybos dalyviams bus kur kas patrauklesnės. Eilę metų Bike Show metu rengiamos Supermoto varžybos kasmet sulaukia vis daugiau ir daugiau stiprių sportininkų – kaimyninių šalių nacionalinių rinktinių bei pasaulio čempionato dalyvių. Šiemet jų bus dar daugiau; jau dabar žinome, kad Estijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos šalių stipriausi supermotininkai atvažiuos pasitikrinti savo jėgas Bike Show Millennium Supermoto varžybose. Ir nenuostabu – šiemet jiems dar didesnė motyvacija tapti Baltijos šalių bei Lietuvos ir Latvijos čempionais. Į pirmąjį Lietuvos Supermoto etapą susirinko rekordinis skaičius sportininkų, dar daugiau jų tikimės pamatyti Bike Show Milennium. Varžybų metu bus po du važiavimus kiekvienai klasei.

12h aerodrome prasidės Lietuvos motorolerių čempionato II-as etapas! Tai jau trečius metus Lietuvoje oficialiai vystoma motociklų sporto šaka. Rengėjų tikslas yra suburti energingą jaunimą, juos užimti akcentuojant jaunimui, jog „Gatvė ne vieta lenktynėms”. Lietuvos motorolerių čempionate dalyvaus sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos. Varžybų metu išvysime azartiškas kovas net penkiose klasėse, tad laiko nuobodžiaut tikrai nebus. Liūdna nebus ir pertraukų metu…

12:30 aerodrome vyks Baltijos šalių ,,SCOOTER STUNT” motorolerių akrobatinio vairavimo čempionatas! Motorolerių varžybos SCOOTER STUNT Championship Millennium turėtų pasižymėti įnirtinga kova tarp jaunųjų motomeistrų. Varžybų sistema bus analogiška motociklų STUNTSHOW Millenium varžyboms, tik nebus padangų deginimo aplink bokštelius, o vietoj to kiekvienas dalyvis gaus 2 minutes laisvojo stiliaus pasirodymui. Įnirtingiausia kova laukia tarp praėjusio sezono prizininkų: vilniečio Kasparo Čeikausko, uteniškio Nerijaus Malinausko ir kitų naujai dalyvausiančių vaikinų. Laisvoji finalinė programa truks 4 minutes, kurių metu dalyviai galės parodyti, ką išmoko po paskutiniojo Baltijos šalių motorolerių čempionato etapo, įvykusio praėjusių metų rugpjūčio mėnesį. Teisėjaus patyrę teisėjai, praeityje patys „stuntinę“ su motoroleriais, dabar važinėjantys su motociklais.

13h – Baltijos šalių ,,ENDURO” kroso čempionatas! Endurokrosas – tai motociklų sporto šaka, kupina netikėčiausių kliūčių ir sunkumų; sportininkui – tai ištvermės ir gebėjimo susikaupti išbandymas. Dalyviai čia turi įveikti kuo daugiau ratų mažiausiai 6 kilometrų trasoje, priklausomai nuo klasės, per 1-2 valandas. Ne pirmus metus organizuojamos oficialios Endurokroso varžybos leis Jums pamatyti tikrai dinamiškas, karščiu tvieskiančias bei didžiulės ištvermės reikalaujančias varžybas. Čia susirinks stipriausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos sportininkai, kurie grumsis dėl nugalėtojo vardo. Nepraleiskite progos pamatyti ir susipažinti su vienu pajėgiausių Lietuvos Enduro sportininku Gintautu Išariu, šiais metais atstovavusiu Lietuvą ir įveikusiu vienas sunkiausių varžybų Pasaulyje – „Dakaro Ralį- 2012″. Sportininkai bus apdovanojami diplomais, taurėmis bei rėmėjų įsteigtais prizais. Varžybos vyks vadovaujantis FIM ir UEM varžybų taisyklėmis bei Baltijos (Lietuvos) Endurokroso čempionato ir Taurės nuostatais. Trasos ilgis: ~ 6000 m.

14:00 – Europos šalių ,,STUNTSHOW” motociklų akrobatinio vairavimo čempionatas! Šių metų XIII-asis Bike show Millennium tradiciškai pasipuoš netradicine motociklų sporto šaka – Stuntriding varžybomis. Kaip ir prieš tai vykusiuose Bike show Millennium Stuntshow renginiuose vyks jaunųjų motomėgėjų kova (motoroleriai ir mažieji motociklai su varikliais iki 125 kub. cm.) ir galingų motociklų (variklis ne mažiau 2 cilindrų ir darbinis tūris ne mažesnis kaip 550 kub. cm.) klasės pasirodymai. Šiais metais varžybos įdomios tuo, kad nemažai jaunimo „persėdo” į galingesnę klasę – šiemet startuos su dideliais motociklais. Kaip jiems seksis, pamatysime renginio metu. Įdomu tai, kad šiais metais iš daugiau nei dešimties dalyvių dauguma bus Lietuvos kaskadininkai. Džiugu, kad auga jaunoji karta, kuri greitu laiku sudarys rimtą pasipriešinimą Europos, o gal ir Pasaulio žinomiems motoakrobatams. Varžybos sudarytos iš dviejų dalių: kvalifikacijos, po kurios į finalinį pasirodymą pateks 10 geriausių motoakrobatų. Kvalifikacijoje bus trijų triukų atlikimai: lėtas važiavimas 30 metrų ant galinio rato tiesa linija – čia reikia stengtis distanciją nuvažiuoti kuo lėčiau; važiavimas ant priekinio rato įsibėgėjus 30 metrų – čia jau reikia stengtis nuvažiuoti kiek galima toliau ir laisvoji programa – 2 minutės jauniesiems motoroleristams bei padangos deginimas laikui tarp 4 bokštelių, pastatytų kas 4 metrai tiesia linija. Šią gyvatėlę reikia apsukti slalomo principu, tik galinis ratas turi visą laiką buksuoti. Po visos šitos karštos kvalifikacijos bus finalas, kuriame varžysis po 10 geriausių iš abiejų motokategorijų. Varžyboms teisėjaus patyrę teisėjai: Andrej Luckoj (Baltarusija), patyręs stuntriding teisėjas, šiuo metu teisėjaujantis Rytų Europos čempionatui; Nikolaj Šnarskij (Lietuva) – nemažą patirtį turintis teisėjaujant stuntriding varžybose, šiais metais vienas iš Rytų Europos akrobatinio važiavimo čempionato teisėjų, praėjusiu metų Bikeshow Stuntshow teisėjų.

Birželio 9 ir 10 dienomis pirmą kartą Kauno mieste Aleksoto Motokroso trasoje, renginyje Bike Show Millennium vyks aršios kovos trijose Europos Motokroso čempionato dalyvių EMX-65, EMX-85 ir Open klasėse. Susirinks stipriausi dalyviai iš Latvijos, Estijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Čekijos, Slovakijos, Lenkijos ir kitų Europos šalių. Europos motokroso čempionate pamatysime ir stipriausius bei nepabūgusius išbandyti savo jėgas su pajėgiausiais Europos sportininkais Lietuvių motokrosininkus. Šio įspūdingo renginio, kuris pirmą kartą bus surengtas Kauno mieste organizatoriai Lietuvos Motociklų sporto federacija ir asociacija „Vaikų motoklubas” kviečia visus Motokroso sporto šakos gerbėjus ir fanus būtinai atvykti ir palaikyti nelengvoje kovoje Europos Motokroso čempionato dalyvius. Birželio 9 d. nuo 15 val. – kvalifikaciniai važiavimai. Birželio 10 d. 11:30 – varžybų atidarymas, 12 val. – varžybų startas.

17 valandą aerodrome prasidės motobolo varžybos tarp MK Luninec (Baltarusija) ir Bartuva (Skuodas) komandų! Motobolas – turbūt egzotiškiausia motosporto šaka, pamėgta už greitį, dažną žaidėjų keitimą ir ekspresiją. Ryškūs egzotikos elementai, būdingi motobolui – įtikinamas argumentas tai versijai, kad motobolas gimė cirko arenoje, viename Prancūzijos cirkų. Pirmasis oficialus motobolo čempionatas Prancūzijoje buvo surengtas 1933 metais. Svarbiausias motobolo turnyras – Europos čempionatas, kuris rengiamas kiekvienais metais. Jame dažniausiai dalyvauja Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lietuvos ir Olandijos rinktinės. Motobolas – tai žaidimas su 40 cm diametro kamuoliu atitinkamai pažymėtoje futbolo aikštėje (100×60 m). Sportininkai po aikštę juda motociklais, o trys teisėjai ir vartininkai yra pėsti. Kamuolys varinėjamas tik koja, prispaudus prie motociklo, tačiau nepakeliant nuo žemės. Vartininko zona apibrėžta linija prie vartų, kurios spindulys – 5 metrai 50 centimetrų. Šios linijos nevalia kirsti nei vartininkui, nei žaidėjams. Kiekvienoje komandoje – 5 žaidėjai, įskaitant vartininką. Žaidėjų keitimas vyksta nenutraukiant varžybų. Varžybos trunka tris arba keturis kėlinius po 20 minučių. Už žaidimo taisyklių pažeidimą gali būti skirti 11 metrų baudiniai, o taip pat laisvi nuo 16 metrų linijos, su apsaugine motobolistų sienele. Centrinę aikštelės liniją žaidėjas su kamuoliu gali kirsti tik perduodamas kamuolį kitam komandos nariui. Sportininkai žaidimo metu dėvi specialią aprangą, kuri apsaugo nuo galimų traumų. Aikštelės danga gali būti skirtinga, o šiose varžybose bus asfaltas su trupučiu žvyro. Motobolo vartai yra standartinio futbolo vartų dydžio. Bike Show Millennium kviečia į intriguojančią motobolo dvikovą – MK Luninec (Baltarusija) vs Bartuva (Skuodas). Tai azartas, patriotizmas ir senai neišaiškinti santykiai kuris stipresnis. Baltarusiai – labai pajėgi profesionalų komanda, galinti žaisti labai agresyvų motobolą. Mūsiškiai – 1967 m. įkurta komanda, puoselėjanti gilias lietuviško motobolo tradicijas. Kas šį kartą nugalės be jokios abejonės neaišku… Tai adrenalininis Bike Show Millennium reginys, kurį verta pamatyti!

19h apdovanojami geriausi motociklistai, nuo 20 valandos – kasmetis siurprizas nekantriai laukiančiai publikai, ir šį kartą tai – visas Pasaulio muzikos žvaigždynas, kuris šiemet koncertuos Lietuvoje, pirmiausia pasirodys pas mus! AMY WINEHOUSE / BRYAN ADAMS / OZZY OSBOURNE / AC/DC / MARILYN MANSON / RED HOT CHILI PEPPERS / BON JOVI / Diskoteka suaugusiems – ALEJANDRO IR DJ. ZINKUS / RENGINIO VEDĖJAS – ŠANČIŲ PRINCAS JURIJUS SMORIGINAS. Viską vainikuos įspūdingas Topgear ir Bliko fejerverkas!

 

 

SEKMADIENIS

Sekmadienį Dariaus ir Girėno aerodrome vyksiančios šventės “Auto Show” – parodos metu nuo 11h bus demonstruojami antikvariniai, senoviniai S.Karoso, S.Brundzos, A.Eitučio, G.Rimkaus, Lietuvos klasikinių automobilių klubo, Prekybos miestelio Urmas ir kitų kolekcionierių automobiliai. Taip pat LASF ralio, žiediniai, kroso, slalomo bei dragò sporto klubų koviniai bolidai. Egzotiški, perdaryti – patobulinti automobiliai, elektromobiliai, kartingai, bagiai, motociklai, dviračiai ir kiti technikos bei meno stebuklai. Pamatysite šiuos naujausių modelių automobilius ir motociklus: BMW, LEXUS, AUDI, VW, SUBARU, TOYOTA, HONDA, ŠKODA, PEUGEOT, OPEL, CHEVROLET, SEAT, FIAT, JEEP, ALFA ROMEO, MINI, CITROEN, KIA, HYUNDAI, SUZUKI, YAMAHA, KTM, ZIPP, MOSKA, McCULLOCH techniką.

11.30 prasidės Europos čempionato finaliniai važiavimai – įspūdingas reginys motokroso fanams! Labai daug variklių gausmo, įspūdingi startai, efektingas važiavimas, didžiuliai greičiai, kvapą gniaužiantys šuoliai, įnirtinga kova – sekmadienis sportininkams bei motociklų kroso aistruoliams bus iš tiesų neeilinis. Kauno “Aleksoto” motokroso trasoje vyks Europos Motokroso Čempionato etapo finaliniai važiavimai – tai aukščiausio lygio šios sporto šakos renginys Lietuvoje šiais metais. Renginio organizatoriai sako, silpnų čia tikrai nebus. Į dvi dienas vyksiančias varžybas dauguma sportininkų atvyks jau penktadienį. Šeštadienį vyks treniruotės ir kvalifikaciniai važiavimai. Sekmadienį – apšilimo treniruotės bei finaliniai važiavimai. Finale prie starto linijos stoti leidžiama 40 sportininkų, tad keletui sportininkų, likusių paskutiniais po kvalifikacinių važiavimų, sekmadienį finalą teks tik stebėti.

Pirmą kartą S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo teritorijoje vyks tradicinė jojimo šventė-konkūras „Millennium“ taurei laimėti. Jos metu bus varžomasi trijose grupėse, o konkūras prasidės sekmadienį, 12 valandą.

12 valandą startuos dilerių automobilių sinchroninio slalomo varžybos! Prieš keliolika metų slalomo varžybos sutraukdavo bene didžiausias žiūrovų minias, nes didžiuosiuose Lietuvos miestuose vykdavusios varžybos būdavo reta galimybė pamatyti, kaip lenktynių trasoje atrodo įvairūs nauji automobiliai. Tai būdavo standartinės mašinos, kurias vairuodavo ir geriausi Lietuvos sportininkai. Šį kartą vėl bus galima išvysti daug naujutėlių automobilių: sinchroniškai dviejose vienodose trasose startuos po du automobilius vienu metu – toks varžybų formatas leidžia sekti, kuris automobilis yra greitesnis kiekvienoje trasos vietoje. Kas laimės – priekiniai ar užpakaliniai varantieji ratai? O gal AWD? Dyzelinis ar benzininis variklis smaugiau „rauna“ iš vietos? Galų gale – viską lemia „tarpinė“ tarp pedalų ir vairo, t.y. vairuotojas… Tad nenuspėjamos ir išties efektingos slalomo varžybos taps puikiu bandymu poligonu daugeliui naujų automobilių. Po šių varžybų bus aišku kurį naują automobilį pirkti, jei nori būti pats kiečiausias gatvėj!!!

13h – Sportininkų automobilių sinchroninio slalomo varžybos! Trasoje bus galima pamatyti garsiausius Lietuvos automobilių sporto meistrus, kurie juvelyriškai tiksliai valdys savo techniką. Slalome svarbus kiekvienas trajektorijos centimetras, nes nuvertus trasą žyminčius kūgelius skiriamos baudos sekundės. Nors čia sportininkams paprastai užtenka tik pirmos arba pirmos ir antros pavaros, greičio, cypiančių padangų ir adrenalino tikrai nestigs. Juo labiau, kad varžybose išvysime visą Lietuvos automobilių sporto elitą: Kaune startuos „gazas-dugnas“ vadinamas Evaldas Čirba, visuomet publikos simpatijų bet kuriose varžybose sulaukiantis Dovilas Čiutelė, daugkartinis šalies automobilių slalomo čempionas Alfredas Štaras, ne vieną nugalėtojo taurę pelnęs Vincas Gerdžiūnas, be to, jėgas išmėgins Dainius Leonavičius, Andrejus Savčenko, Kęstutis Taškūnas, Karolis Raišys ir kiti. Po varžybų visi norintys galės pasivažinėti „slalomo taksi“!

14h startuoja žurnalo ,,TopGear” sodo GrandPrix – žoliapjovių lenktynės! Jei žmogus nėra išprotėjęs jaunasis mičiurininkas, laikas, kurį tenka praleisti kiekvieną vasaros savaitę stumdant žoliapjovę, paprastai nurašomos į gyvenimo nuostolius. Žinoma, taip yra ne visada. Pasiūlykite kaimynui išbandyti sodo traktoriuką ir susivėlusi jūsų pieva nepastebimai virs britiška veja. Atgrasų darbą paversti malonumu kur kas paprasčiau, nei gali atrodyti – tereikia išsirinkti teisingą techniką. Kokių kompanijų, kokie motorizuoti sodo mechanizmai, kokiems darbams tinka geriausiai bus galima išsiaiškinti „Bike Show Millenium“ metu. Dar daugiau – savo akimis pamatyti, kurie sodo traktoriukai greičiausiai įveiks „TopGear Lietuva“ sodo technikos „Didžiojo prizo“ lenktynių trasą.

14.45 – „SAVAS prieš SAVĄ“ – SUBARU STI vs SUBARU Impreza WRX STI dragas! Greičiausiu pasaulyje serijiniu sedanu vadinamas SUBARU STI 2010 metais Vokietijos Niurburgringo trasą įveikė per 7 min. 55 sek. Ilgesniame nei 21 km „žiede“, kur ir fiksuojami tokie rekordai, SUBARU pagerino kur kas daugiau “arklių“ po variklio dangčiu turinčių sedanų rezultatus. Nuolat keturiais ratais varomas Japonijos inžinierių kūrinys puošia kiekvieną renginį. O šį kartą serijiniam STI sedanui, kuris iki 100 km/val. įsibėgėja per 5 sekundes, iššūkį mes specialiai ralio lenktynėms paruoštas kiek senesnis Impreza WRX STI modelis. Nors abiejų SUBARU stichija – ne tiesus kelias, o ralio žvyrkelių posūkiai, „drago“ varžybose bus smagu pažiūrėti, kas ką įveiks.

15 valandą prasideda ,,Drift Challenge” automobilių šoninio slydimo varžybos „Millennium“ taurei laimėti! Automobilių šoninis slydimas – driftas – iš Japonijos kilusi automobilių sporto šaka, kurią šiandien žino jau kone kiekvienas lietuvis. Tarp pačių lietuvių netrūksta ir drifto meistrų, mokančių ir galinčių „statyti skersą“ automobilį. TOP 16 esančių lietuvių ir užsieniečių drifterių bus pakviesti į „Drift Challenge“ išsiaiškinti, kuris iš jų vertas Millenium taurės ir prizinio fondo. Autosporto komandai „NP TEAM“ patikėtose varžybose bus parodyta tai, ką Lietuva iš drifto turi geriausia. Dalyvių tarpe šmėsčioja tokios pavardės kaip praeitų metų drifto karalius Andrius Čibirka, Airijos PRO lygos dalyvis Damien Mulvey, šių metų sezono lyderis Andrius Vasiliauskas, taip pat Lietuvos drifto scenos senbuviai – Andrius Šlajus (Strim), Darius Balys (Drifter.lt), Izidorius Paukštys (Aves Racing) bei šį sezoną sunkiai pradėjęs Arnas Bernackas važiuojantis su liaudyje vadinama „chuliganke“ BMW M5, 5.0 litrų varikliu. Be to, „Drift Challenge“ varžybose sudalyvauti sutiko ir 2009 metų drifto karalius Kęstutis Petronis iš šiemet šviežiai iškeptos „RBS motorsport“ komandos. Jis ketina dalyvauti komandos draugo Ramūno Brūzgos „Nissan S14a“automobiliu, šiuo metu išvystančiu 740 arklio galių. Kęstutis jau keletą metų nebedalyvavo drifto varžybose, kartais jose teisėjaudavo ir tai bus jo debiutas per keletą metų ypač patobulėjusiose drifto varžybose. Varžybas „uždarys“ dar vienas Lietuvoje nematytas vaizdas – „saulučių“ piešimo rekordas! Daugybė sportinių drifto bolidų kaitins Aleksoto aerodromo asfaltą sukdami didžiausią vienu metu piešiamų saulučių kiekį istorijoje! Šiuo reginiu sieksime Gineso bei Lietuvos rekordų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA