Kaunas pretenduoja tapti Europos žaliąja sostine | Kas vyksta Kaune

Kaunas pretenduoja tapti Europos žaliąja sostine

Pasaulinės aplinkos apsaugos dienos proga Kauno miesto savivaldybėje vyko konferencija „Kaunas – žaliausias ir ekologiškiausias miestas”. Konferencijoje dalyvavo mokslo ir švietimo institucijų, vyriausybinių ir nevyriausybinių organizacijų, verslo struktūrų, seniūnijų atstovai.

Konferencijos organizatorius ir dalyvius pasveikino miesto meras Andrius Kupčinskas, kuris pasidžiaugė Kauno miestu vykdomais projektais ekologijos tematika. „Dabar Kaune įgyvendinami projektai pagal Europos Sąjungos direktyvas leidžia miestui pretenduoti į ekologiškiausio miesto statusą.“ – pabrėžė A.Kupčinskas. Pasak Kauno miesto Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės kiekvienas miesto gyventojas turi tausoti aplinką ir „iki 2016 m. Kaunas gali tapti Europos žaliąja sostine“.

Konferencijos sveikinimo žodį taip pat tarė Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento pavaduotojas Tomas Eitutis bei VšĮ „Išeivijos idėjų centro“ direktorius Rimantas Dailidonis. Svečiai pasidžiaugė visuomenės iniciatyvomis, tokiomis kaip kad ir šis projektas.

Pirmoje konferencijos dalyje buvo pristatytos organizacijų, mokslo institucijų, verslo ir nevyriausybinių organizacijų naujos ir jau įgyvendintos idėjos. Akcijos „Darom“ atstovas Karolis Sargūnas savo pranešime pabrėžė, kad kauniečiai yra vieni iš aktyviausių akcijos dalyvių.

Po pertraukos lektorius Algirdas Karalius konferencijos dalyvius motyvavo tolimesniems darbams ekologijos srityje bei paskatino imtis strategijų, kurios padės pasiekti efektyviausią rezultatą. Lektorius akcentavo tai, kad projekto esmę išreiškia koncentracija į žmogaus elgesį.

Organizatoriai konferencijos pabaigoje patikino, kad šis renginys – tai tik „Kaunas – žaliausias ir ekologiškiausias miestas” – projekto pradžios paskelbimas. Projekto tolimesniuose etapuose bus organizuojami ekologijos tematikai skirti švietėjiški seminarai, mokymai, akcijos.

Projekto koordinatorė Simona Zdanavičiūtė pakvietė stebėti, dalyvauti ir dalintis savo idėjomis, kad ši žalioji ir ekologiška idėja įtrauktų Kauno miesto gyventojus bei organizacijas aktyviam bendradarbiavimui.

Parengė VšĮ „Išeivijos idėjų centras“

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA