Elektromobilių maratonas aplankė Kauną | Kas vyksta Kaune

Elektromobilių maratonas aplankė Kauną

Kaunas.lt nuotr.

Ketvirtadienį Estijos sostinėje Taline startavę tarptautinio elektromobilių maratono „Talinas – Monte Karlo 2012″ dalyviai šį šeštadienį pasiekė Kauno Rotušės aikštę. Čia buvo kraunamos elektromobilių baterijos.

Talino Rotušės aikštėje prasidėjęs ir iki Monako princo rūmų aikštės besitęsiantis maratonas per dešimt dienų kirs dešimties valstybių sienas ir aplankys 29 miestus. Tarp jų yra du Lietuvos miestai – Kaunas ir Panevėžys.

Visi elektromobilių maratono dalyviai iš Kauno išvyko ankstų sekmadienio rytą. Tarp jų yra ir miesto meras A. Kupčinskas, vairuosiantis bendrovės „Elinta” perdarytą elektromobilį „Toyota Aygo”. Kitu elektromobiliu „Mitsubishi i-MiEV” važiuoja vicemeras Stanislovas Buškevičius. Kartu su jais vieną elektromobilių maratono ruožą įveiks ir Tarybos narys Rytis Šatkauskas bei Kauno miesto ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius su elektromobiliu „Nissan Leaf”.

„Elektromobilių maratonas nėra įprastos lenktynės. Maratono tikslas – skatinti žmonių domėjimąsi ir bendradarbiavimą. Nuotolinio valdymo mašinos yra labai populiarios vaikų tarpe, bet kuomet žmogus pamato elektromobilį važiuojanti gatvėje, labai nustemba matydamas neįprastą vaizdą. Į mobiliuosius telefonus anksčiau buvo toks pat požiūris, tačiau šiais laikais neįsivaizduojame savo gyvenimo be jų”, – teigė lenktynių organizatorius, Monako garbės konsulas Estijoje Jüri Tamm.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA