Į senamiestį sugrįžta 6-asis „Senamiesčio Žiogo“ festivalis | Kas vyksta Kaune

Į senamiestį sugrįžta 6-asis „Senamiesčio Žiogo“ festivalis

I. Urbanavičiūtės nuotr.

Vasarą, jau šeštus metus iš eilės, į Kauno miesto Senamiestį sugrįžta dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio Žiogas“. Tradicija tapęs Kauno miesto renginys, kauniečius ir miesto svečius visą vasarą kvies į koncertus po atviru dangumi.

Kiekvienais metais naujomis idėjomis stebinantis dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio Žiogas“ šiais metais žada dar didesnę atlikėjų, parodų ir meno dirbtuvių gausą. Renginio koordinatorė Judita Mackevičiūtė sakė, – „Mes pasistengsime parodyti miesto svečiams ir Kauno gyventojams, kad pas mus kultūra yra gyva ir ji spindi pačiomis ryškiausiomis spalvomis“. Per penkis vasaros sezono metu vykstančius renginius Kauną aplankys didžioji dauguma garsiausių Lietuvos dainuojamosios poezijos žanro atlikėjų, bus kviečiami užsienio atlikėjai, koncertuos jaunieji talentai, vyks grafikos, fotografijos, tekstilės, skulptūros parodos ir įvairios menų dirbtuvės.

Festivalio „Senamiesčio Žiogas“ atidarymo koncertas įvyks birželio 2 d. 18 val. “Ryšių istorijos muziejaus” kiemelyje. Pirmajame koncerte savo dainomis žiūrovus džiugins visada jaunas bei žavingas Keistuolių teatro aktorius Andrius Kaniava, visada užkrečiantis savo gera nuotaika ir noru kartu dainuoti puikiai pažįstamomis dainomis. Taip pat pasirodys ir grupė „Saulės broliai“, grojantys muziką, patinkančią tiek instrumentinės, tiek vokalinės muzikos gerbėjams – joje skamba įvairovė nuo švelnių baladžių bei pasaulio tautų muzikos motyvų, iki ugningų keltiškų melodijų bei žaismingų dainų. Trečioji festivalio dalyvė Eglė Sirvydytė, gerai pažįstama dainuojamosios poezijos mylėtojams kaip išskirtinio balso savininkė, gitaristė, smuikininkė ir dainų autorė. Eglė ne tik vokalistė, bet ir kompozitorė, sukūrusi muziką modernaus šokio spektakliui „Mono Tyla“, spektakliui „Atėjau, pamačiau, negalėjau“. Atidarymo koncertą pradės talentingi ir labai spalvingi atlikėjai Akvilė ir Rokas. Jaunieji atlikėjai duetu dainuoti pradėjo vos prieš keletą metų, tačiau jau spėjo tapti konkurso ,,Pavasaris, poezija ir muzika“ nugalėtojais, bei daugelio festivalių dalyviais.

Jaukią Ryšių istorijos muziejaus kiemelio aplinką pagrąžins J. Vienožinskio menų fakulteto studentų keramikos darbų paroda. Mažieji koncerto dalyviai galės sudalyvauti kūrybos namučių „Vėjų fėja“ organizuojamose meno dirbtuvėse su pasakų herojais. „Senamiesčio Žiogas“ vėl laukia visų išsiilgusių dainų su šypsenomis, vaikiško nuoširdumo, Senamiesčio pavėsio, gitarų muzikos skambesio, vakarojimo tradicijos ir muzikos su tikrais tekstais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA