Artėjant vasarai – pareigūnų perspėjimai dėl alkoholio vartojimo viešose vietose | Kas vyksta Kaune

Artėjant vasarai – pareigūnų perspėjimai dėl alkoholio vartojimo viešose vietose

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Saulėtekio policijos nuovados pareigūnai nori priminti gyventojams, kad atšilus orams ir ateinant vasarai bei atostogų metui, vykdant prevencines priemones, ypatingas dėmesys bus kreipiamas į masinių susibūrimų vietas, parkus, skverus. Nepamirštos bus ir jaunimo susibūrimų vietos – kavinės, barai, sustiprintas dėmesys kreipiamas į viešosiose vietose esančius rizikos grupei priskiriamus asmenis (neblaivius, apsvaigusius, nepilnamečius). Taip pat bus principingai reaguojama į teisės pažeidimus, susijusius su alkoholio vartojimu viešosiose vietose.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai linki miesto gyventojams gražios, saugios vasaros ir kartu primena bei įspėja:
Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 straipsnis numato, kad alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose (gatvėse, stadionuose, skveruose, parkuose, visų rūšių visuomeniniame transporte ir kitose vietose, išskyrus prekybos ir viešojo maitinimo įmones, kuriose savivaldybių tarybų ar savivaldybių administracijų direktorių leista pardavinėti alkoholinius gėrimus išpilstant), arba girto pasirodymas viešosiose vietose, įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 50 Lt. Asmenims, pakartojusiems šį nusižengimą per metus – nuo 50 iki 100 Lt, o asmeniui, šį pažeidimą pakartojus du ir daugiau kartų per metus – nuo 100 iki 300 Lt arba administracinis areštas iki 30 parų.

Girtų nepilnamečių iki šešiolikos metų pasirodymas viešosiose vietose, taip pat jų gėrimas alkoholinių gėrimų – užtraukia baudą tėvams arba globėjams nuo penkiasdešimties iki vieno šimto litų. Girtų nepilnamečių nuo šešiolikos iki aštuoniolikos metų pasirodymas viešosiose vietose, taip pat jų gėrimas alkoholinių gėrimų – užtraukia baudą nuo trisdešimties iki penkiasdešimties litų.

Pažymėtina, kad nepilnamečiams iki 18 metų alkoholinius gėrimus vartoti ar su savimi turėti griežtai draudžiama net ne viešosiose vietose (kavinėje, bare ar kitoje vietoje, kur paprastai vartojamas alkoholis).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA