„Daugirdas gyvai 2012” šią vasarą dovanoja 5 nemokamus koncertus Nemuno krantinėje | Kas vyksta Kaune

„Daugirdas gyvai 2012” šią vasarą dovanoja 5 nemokamus koncertus Nemuno krantinėje

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

„Daugirdas gyvai“ 2012 – jau penkerius metus iš eilės prie Nemuno prasidėsiantis vasaros džiazo festivalis kaip ir kiekvienais metais žengia į koją su džiazo laiku bei pristato neeilines asmenybes, atvykstančias specialiai festivalio sukakties proga.

Per penkerius festivalio gyvavimo metus į Nemuno krantinę sugrąžinta muzika – daugiau kaip šimtas koncertų, tarp kurių žymiausios džiazo ir bliuzo asmenybės, atvykusios iš JAV, Suomijos, Vokietijos, Danijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos ir, žinoma, visa eilė žymiausių Lietuvos instrumentalistų ir jaunųjų šio žanro žvaigždučių.

Tačiau tai jau istorija…. Pasitikime jubiliejų pasikeitę: „Daugirdas gyvai“ – dar atviresnis miestiečiams ir jo svečiams – visi koncertai šiais metais nemokami!

Svečių skoniui ir patogumui atnaujintas lauko baras, stengsis sujungti Jūsų skonį su muzikos kuriama emocija. Gerą vyną garantuojame!

 

Jubiliejinio festivalio dalyviai: džiazo rytojaus kūrėjai ir klasikai

06.07 – Arūno Šlausto ir Tomo Kutavičiaus projektas – tai kas šiandien vadinama Lietuvos džiazo virtuozais, šešių muzikantų grupė tik antrą kartą klausytojams suteikia šansą juos išgirsti. Originalios A. Šlausto kompozicijos tiesia tiltą iš praeities į dabartį.

06.14 – Jaak Sooar Trio (Estija) – jeigu kada pagalvojote, koks šiandien Estijos džiazo pasaulis, Jums reikėtų išgirsti gitaristą ir kompozitorių Jaak Sooar. Jis vienas žymiausių estų muzikantų Europos džiazo veiksme, nuolat stebinantis savo projektais ir muzikiniais sprendimais. Jubiliejiniame „Daugirdas gyvai“, estų trijulė pristato savo požiūrį į jazz rock ir fusion žanrus.

07.12 – Petro ir Dominyko Vyšniausko / Tom Blancart ir Loise Jensen projektas (Lietuva – JAV) – šis bene žymiausios džiazmenų šeimos duetas su kita džiazo suvienyta šeima iš JAV rengia galingą džiazo sprogimą. Tai vienas naujausių Petro ir Dominyko Vyšniauskų projektų įvyksiančių šią vasarą.

08.09 – Krzystof Urbanski Quartet (Lenkija) – grupės lyderis Krzystof Urbanksi pelnė laurus daugelyje svarbiausių konkursų Europoje, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Jazz Jaboree, Gento, Ethno ir daugelyje kitų džiazo festivalių. Jis pelnė Lenkijos nacionalinės televizijos geriausio solisto prizą, o „Hoelaart” taprtautiniame kompozitorių konkurse buvo geriausias iš 60 pretendentų. Debiutinis albumas visoje Europoje ir JAV susilaukė didžiulio pripažinimo – buvo parduotas 5000 vnt. tiražu. Šiais metais „Thelonious Monk Institute” jį pasirinko iš kelių šimtų kandidatų gyvai perklausai. Jį įvertino tokios asmenybės kaip Herbie Hencock, Wayne Shortet, Kenny Burell ir kiti. Krzystof Urbanski vadinamas Lenkijos džiazo ateitimi.

08.23 – LIBU project (Lietuva – Bulgarija) – gyvybinga Balkanų muzikos pulsacija ir lietuviškas lyriškas temperamentas. Ar tai gali derėti? Paskutiniame „Daugirdas gyvai” vasaros koncerte tai įrodys jaunosios kartos lietuvaičiai gitaristas Pranas Kentra, nuostabaus balso savininkė Marija Aliukaitė, saksofonistas ir fleitistas Remigijus Rančys bei svečiai iš Bulgarijos – kontrabosistas Dimitar Karamfilov ir būgnininkas Stefan Goranov. Bulgarų ir Lietuvos liaudies muzikos ritmais pulsuojanti programa atskleis tiek temperamentingą, tiek lyrišką parengtos muzikos pusę, kurioje yra vietos ir gyvybingai improvizacijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA