Petrašiūnuose skambėjo romansai | Kas vyksta Kaune

Petrašiūnuose skambėjo romansai

Kaunas.lt nuotr.

Praėjusį sekmadienį Petrašiūnuose skambėjo VI-asis tradicinis Kauno bendruomenių centrų romantinės dainos festivalis. Svarbiausi romansų motyvai melodramiški – kitam ar kitai atiduota širdis, pradingusi meilė, ryžtas amžinai mylėti. Savo įstabiu balsu ir nuoširdžiais žodžiais festivalį atidarė petrašiūnietė, operos solistė Skaidra Jančaitė.

Šešių Kauno bendruomenių centrų kolektyvai visą popietę varžėsi kas kitais metais galės organizuoti festivalį pas save. Suvenyrinę renginio laureatų lentelę su romantinės dainos festivalio simboliu – smuiku, iš Skaidros Jančaitės rankų gavo festivalio pradininkai Pilietinės bendruomenės centro „Dainava” ansamblis „Brydė”. Ansamblio vadovė Teofilė Vozbutienė džiaugėsi, kad ilgai klajojęs po miestą, iniciatoriaus statusas sugrįžo.

Šių metų festivalio organizatoriams, Petrašiūnų bendruomenės centro ansambliui (vadovas Arvydas Paulauskas) atiteko diplomas už originalumą, Vilijampolės bendruomenės centro „Veršva” ansambliui „Santaka” (vadovė Jadvyga Šimaitienė) įteiktas diplomas už patraukliausią sceninę išvaizdą.

Daugiausiai žiūrovų simpatijų susilaukusi Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centro liaudiškos muzikos kapela „Šilas” (vadovas Rimantas Vaičiakonis) gavo net du diplomus – už skambiausią akompanimentą bei kūrybiškumą. Už įdomiausią romansų interpretaciją buvo apdovanotas Šilainių bendruomenės centro Dainos mėgėjų ansamblis (vadovė Herminija Vokietaitienė), o kitas Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centro Senjorų kamerinis choras „Sietuva” (vadovė Dalia Jurkonienė) – už kokybiškiausią romansų atlikimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA