Kauniečiai gali nemokamai atsikratyti nebenaudojamais automobiliais | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai gali nemokamai atsikratyti nebenaudojamais automobiliais

Šią savaitę visoje šalyje prasideda akcija „Daugiau erdvės kiemuose”, kurios metu gyventojai gali be didelių rūpesčių atsikratyti senais, nebevažiuojančiais automobiliais ir taip išvengti nemalonumų, gresiančių už aplinkos taršą.

Šioje akcijoje dalyvauja ir Kauno miesto savivaldybė. Pasak akcijos organizatorių, seno, nebevažiuojančio automobilio savininkui arba kaimynams, kurių kieme stovi toks automobilis, tereikia paskambinti nurodytu telefonu ar parašyti elektroniniu paštu ir užsiregistruoti.

Jeigu kiemą teršiančio ir vietą užimančio automobilio savininkas bus nežinomas, akcijos organizatoriai susisieks su Kauno miesto policija ir savivaldybės specialistais, kurie suras savininką ir susitars, kad automobilis būtų išgabentas bei išardytas.

Akcija „Daugiau erdvės kiemuose” vyks iki birželio 30 d. Gamintojų ir Importuotojų Asociacija (GIA) kartu su Vilniaus eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojų asociacija bei akcijos partneriais – Lietuvos savivaldybių asociacija bei Policijos departamentu – ragina gyventojus sutvarkyti savo kiemus, iš jų pašalinant senus, nebevažiuojančius automobilius.

Organizatoriai pastebi, kad išvežus tokius „vaiduoklius”, kiemuose atsiras daugiau vietos, nebus teršiama aplinka, o savininkai išvengs gresiančių baudų. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, jog už atliekų tvarkymo taisyklių nevykdymą senų, nebevažiuojančių automobilių savininkams gali būti skirta nuo trijų iki šešių tūkstančių litų dydžio bauda.

Ilgiau nei mėnesį trunkančios akcijos metu gyventojai ir įmonės, norintys atsikratyti seno, nenaudojamo automobilio, gali skambinti tel. 8 600 90030 arba rašyti el. paštuatliekos@gia.lt ir pranešti savo norą, kad nenaudojamas automobilis būtų nemokamai išgabentas iš kiemo, išrašyti visi būtini dokumentai, o jo atliekos sutvarkytos pagal visus teisės aktų reikalavimus. Organizatoriai tvirtina, kad už teigiamą rinkos vertę turinčią transporto priemonę savininkui bus sumokama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA