Vienintelės draugiškos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynės Kaune | Kas vyksta Kaune

Vienintelės draugiškos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynės Kaune

Vakar prasidėjo prekyba bilietais į birželio 16-17 dienomis Klaipėdoje ir Kaune vyksiančias Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės draugiškas rungtynes su Makedonijos ir Graikijos nacionalinėmis komandomis. Lietuvos aistruoliams tai bus vienintelė galimybė šią vasarą išvysti namuose rungtyniaujančius geriausius mūsų šalies krepšininkus.

Gegužės 30-ąją į pirmąją treniruočių stovyklą susirinksiantys krepšininkai po dviejų savaičių pratybų išmėgins jėgas su gerai pažįstamais varžovais.

Brželio 17-ąją 19.30 val. Lietuvos rinktinė gerbėjams pasirodys Kauno „Žalgirio“ arenoje, kurioje susitiks su Graikijos nacionaline komanda. Būtent mačas su graikais mūsų ekipai tapo paskutiniuoju „EuroBasket 2011“ turnyre. Tuomet per rungtynės dėl 5-osios vietos mūsiškiai palaužė varžovus rezultatu 73:69. Bilietus į šį mačą platina bendrovė „Tiketa“, o pirmieji 500 aistruolių juos galės įsigyti vos už 20 litų.

Po mačo su graikais Lietuvos rinktinė išskris į Hjustoną ir ten užbaigs pasirengimą liepos 2-8 dienomis Venesueloje vyksiančiam olimpiniam atrankos turnyrui. Jame mūsų šalies nacionalinė komanda kausis dėl kelialapio į Londono olimpines žaidynes.

Taip pat šiandien paskelbta, kurie krepšininkai vyksta į treniruočių stovyklą. Tai Šarūnas Jasikevičius, Mantas Kalnietis, Adas Juškevičius, Tomas Delininkaitis, Rimantas Kaukėnas, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis, Deividas Dulkys, Simas Jasaitis, Jonas Mačiulis, Linas Kleiza, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Darius Songaila, Tadas Klimavičius, Donatas Motiejūnas, Antanas Kavaliauskas, Jonas Valančiūnas, Robertas Javtokas.

Kaip skelbia krepsinis.net, rinktinės kandidatų skaičius sumažėjo nuo 24 iki 19 pavardžių. Iš pirminio sąrašo į stovyklą nevyksta Rolandas Alijevas, Žygimantas Janavičius, Kšyštofas Lavrinovičius,Martynas Gecevičius ir Mindaugas Katelynas.

„Yra daug gerų žaidėjų, kurių nėra sąraše. Bet tai, kad jų ten nėra, nereiškia, jog jie blogi. Nėra ir brolių bei kitų, tačiau tokia mano vizija. Konkurencija rinktinėje gerai, bet nėra laiko konkuruoti ir atrinkinėti – apsisprendžiau ties šitais žmonėmis”, – spaudos konferencijoje sakė K.Kemzūra.

Strategas nesileido į diskusijas, kada bus mažinamas kandidatų sąrašas, nes dėl įvairių aplinkybių, pirmoje stovykloje galės treniruotis tik 13 žaidėjų. Dėl galutinio dvyliktuko K.Kemzūra apsispręs prieš pat Venesuelą. Į Hjustoną specialistas ketina vežtis 15 kandidatų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA