Ryšių kiemelyje – Užupio teatro spektaklis „Skapeno klastos” | Kas vyksta Kaune

Ryšių kiemelyje – Užupio teatro spektaklis „Skapeno klastos”

Sinoptikai pranašauja vasariškus orus, tad labai malonu Jums pranešti, jog gegužės 23 dieną, trečiadienį, 19:00 val., Kauno senamiestyje, RYŠIŲ KIEMELIS 837,  įvyks Užupio teatro spektaklis „SKAPENO KLASTOS”.

Trumpai apie spektaklį: pagrindinis pjesės veikėjas – Skapenas. Gudrus ir sumanus, manipuliuojantis, išsigalvojantis nebūtus dalykus, siekiantis išnešti sveiką kailį personažas, kurį įkūnijo aktorius Linas Barauskas. Spektaklis apie meilę – istorija apie Oktavo (akt. Aurimas Blaževyčius) ir Hiacintos (akt. Daina Vyšniauskienė) meilės kančias. Karalius Argantas (akt. Vytautas Mikalauskas), Oktavo tėvas, liepia vesti kitą ir net nebando ieškoti kompromiso su sūnumi.

Garbė ir turtai yra aukščiau visų kitų vertybių. Net ir meilės. Oktavą turėjęs prižiūrėti ir karalyste rūpintis Silvestras (akt. Tautvydas Jancevičius) to nepadaro. Skapenui vėlgi tenka pasitelkti visą savo sumanumą ir karaliui Argantui apdumti protą. Tą jis viso spektaklio metu ir daro. Manipuliuoja ir kvailina visus nesustodamas. Moljeras stengėsi išryškinti žmonių „kvailybes“, tad dažnai girdėsime tokius dialogus, kurie neretai nuveda prie absurdo. Tik teigiamo. Komedijos meistras nori parodyti, kaip lengva manipuliuoti ir „žaisti“ žmonių jausmais, norais, sakyti vienam tai, ką jis nori girdėti, o elgtis visiškai priešingai.

Bilietus įsigyti galite:Rotušės a. 20, Ryšių kiemelis 837. Dėl smulkesnės informacijos ir bilietų rezervacijos kreiptis: (8-655) 33193

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA