Miesto fontanai ne tik džiugina akį, bet ir padeda numalšinti troškulį | Kas vyksta Kaune

Miesto fontanai ne tik džiugina akį, bet ir padeda numalšinti troškulį

Prasidėjus šiltajam metų sezonui kauniečius ir miesto svečius Kaune džiugina devyni fontanai. Pats naujausias miesto fontanas prieš dvi savaites buvo paleistas atnaujintoje Čėčėnijos aikštėje. Kiti miesto fontanai veikia Laisvės alėjoje, Steigiamojo Seimo aikštėje, Muzikinio teatro sodelyje, prie Kauko laiptų, Karo muziejaus sodelyje ir Rotušės aikštėje. Greta miesto rotušės veikia du geriamojo vandens fontanai, kuriuose žmonės gali atsigaivinti tyru vandeniu.

Iš viso Kaune yra įrengta 14 fontanų. Šeši fontanai bendrovei „Kauno vandenys“ buvo perduoti 2009 m. Šių metų balandį Kauno miesto taryba nutarė bendrovei 10 metų perduoti dar du geriamo vandens fontanus, esančius Rotušės aikštėje.

„Vanduo – tai gyvybė, o fontanai – miesto puošmena ir atgaiva žmonėms. Labai noriu, kad kauniečiai būtų sąmoningi ir apdairūs, saugotų veikiančius fontanus, nemestų į juos šiukšlių, nepiltų chemikalų“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Šeši fontanai, esantys Taikos pr., Draugystės parke, V. Krėvės pr., Vytauto pr. ir Gimnazijos g. šiuo metu neveikia. Galimybių juos rekonstruoti ieško speciali Kauno miesto tarybos sudaryta komisija.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Turto skyriaus specialistų, specialioji komisija turi nuspręsti, kaip pasielgti su likusiais seniai neeksploatuojamais, apleistais ir neprižiūrimais fontanais, įvertinti, kiek reikėtų investicijų juos vėl atgaivinti.

Didžioji dalis fontanų Kauno mieste buvo įrengti 1975 – 1985 metais. Seniausiai kauniečius džiuginantys fontanai įsikūrė Kauko alėjoje 1926 m. ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje – 1935 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA