Eismo saugumą Karaliaus Mindaugo prospekte ketvirtadieniais prižiūri policijos pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Eismo saugumą Karaliaus Mindaugo prospekte ketvirtadieniais prižiūri policijos pareigūnai

Kaip skelbia Kauno policija, prevencinė priemonė organizuota atsižvelgiant į tai, kad šiltuoju metų laikotarpiu ketvirtadieniais Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., renkasi motociklų ir automobilių vairuotojai su savo transporto priemonėmis. Motociklininkai, atkarpoje tarp Kaunakiemio ir Prietilčio gatvių, važinėja pavojingai manevruodami tarp važiuojančių automobilių, sudarydami avarines situacijas, bei sukeldami pavojų žmonių ir eismo saugumui. Automobilių vairuotojai, atvažiuojantys stebėti motociklininkų „pasirodymų“, Karaliaus Mindaugo pr. stato automobilius, pažeisdami Kelių eismo taisyklių reikalavimus, bei, išlipę iš automobilių, stoviniuoja važiuojamoje kelio dalyje, tuo sukeldami pavojų sau ir kitiems.

Nors šį ketvirtadienį tiek motociklininkų, tiek jų „pasirodymus“ stebinčių žmonių susirinko negausiai ir viešoji tvarka nebuvo pažeidinėjama, vis dėlto policijos pareigūnai nustatė keletą teisės pažeidimų.

Prevencinės priemonės metu apie 21.05 val., Kaune, K. Mindaugo pr., pil. G. V., gimęs 1991 m., vairuodamas motociklą Suzuki, nepakluso policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Netrukus jaunas vairuotojas buvo policijos pareigūnų sulaikytas. Paaiškėjo, kad vairuotojas ne tik važiavo neturėdamas transporto priemonės techninės apžiūros bei civilinės atsakomybės draudimo, bet ir neturėdamas teisės vairuoti šią transporto priemonę. Ant transporto priemonės taip pat nebuvo valstybinio numerio ženklo. Vairuotojas savo kaltę pripažino ir dėl savo veiksmų labai gailėjosi.

Taip pat sudrausminta ir keletas pėsčiųjų – jie ėjo per kelią draudžiamoje vietoje.

Policijos pareigūnai informuoja, kad minėtas renginys viešojoje vietoje organizuojamas neturint Kauno miesto savivaldybės leidimo. Pasitaiko atvejų, kai asmenys, susirinkę pažiūrėti motociklininkų „pasirodymų“, ištrypia kelkraščiuose žalią veją, palieka šiukšlių. Tokios prevencinės priemonės bus organizuojamos ir ateityje, todėl policijos pareigūnai prašo visų vairuotojų ir dalyvių laikytis viešosios tvarkos, būti supratingiems bei nepažeidinėti Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA