Palemono vidurinėje mokykloje – tradicinis Kauno miesto mokinių poezijos pavasarėlis | Kas vyksta Kaune

Palemono vidurinėje mokykloje – tradicinis Kauno miesto mokinių poezijos pavasarėlis

Kaunas.lt nuotr.

Ketvirtadienį Palemono vidurinėje mokykloje vyko tradicinis Kauno miesto mokinių poezijos pavasarėlis. Buvo numatyta, kad šventė vyks S. Nėries muziejaus kiemelyje, tačiau dėl lietaus ji vyko mokyklos aktų salėje. Išlaikant tradiciją su kūrybos ugnimi uždegti aukurą Poezijos pavasario vietoje, prie Kauno marių, buvo išlydėti du mokiniai, o antroji kūrybos ugnis šventės metu degė čia pat scenoje.

Savo kūrybos eilėraščius skaitė 25 Kauno miesto mokyklų mokiniai, o šio renginio kuratorės – poetė Erika Drungytė bei Švietimo ir ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Vitkauskienė – prieš šventę surengė poezijos skaitymo-pasikalbėjimo apie kūrybą vakarą. Jo metu su poete E. Drungyte jaunieji kūrėjai diskutavo apie poeziją ir apskritai kūrėjo paskirtį bei jo poziciją gyvenime.

E. Drungytė susirinkusiems priminė, kad poetas yra kūrėjas, neturintis diplomo. „Muzikas, tapytojas, architektas diplomą gauna, o poetas yra kūrėjas be diplomo”, – sakė E. Drungytė.

Mokinių kūryboje atsispindi gyvenimo aktualijos, atsakomybė, žmogaus paskirtis, meilė, draugystė. Apie meilę, kuri yra visų gerų darbų pradas, kalbėjo ir Palemono parapijos klebonas Massimo Bianco.

Šventės metu buvo E. Drungytė paskelbė laureates. Jomis tapo Maironio universitetinės gimnazijos mokinė Austėja Damuliavičiūtė ir Milikonių vidurinės mokyklos mokinė Lėja Kačerginskytė. Anot E. Drungytės, svarbiausia yra tai, kad mokiniai poeziją skaito, kuria, prasmingai praleidžia laisvalaikį.

Rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Vidmantas Kiaušas – Elmiškis pasiūlė pavasarėlyje dalyvauti jam jau žinomam jaunam poetui – „Varpo” gimnazijos mokiniui Tomui Valentinaičiui. Pastarasis eilėraščius pateikė tik paraginus pirmininkui. Jis laureatams įteikė ir po Poezijos pavasario rinktinę bei sakė norėjęs Maironio 150 metų jubiliejaus proga įteikti Maironio rinktinę.

„Deja, šiais jubiliejiniais metais Maironio poezija neišleista. Ji nebuvo išleista per visus atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metus. Vis dėlto tikiuosi, kad Maironio kūrybos knygą iki metų pabaigos dar išvysime”, – sakė V. Kiaušas – Elmiškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA