Kauno prieigose policija aptiko pilstuko fabrikėlį | Kas vyksta Kaune

Kauno prieigose policija aptiko pilstuko fabrikėlį

Policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (toliau – Kauno apskr. VPK NTV ENTS) pareigūnai, tikrindami turėtą informaciją ir vykdydami kovą su spirito platinimo verslu užsiimančiais asmenimis, 2012-05-10 atliko sankcionuotą kratą Kauno r., Lapių sen., Masteikių k., pas pil. D. R., gim. 1975.

Kratos metu šio asmens gyvenamojoje vietoje, naujos statybos name, rasta, kaip įtariama, spirito gaminimo įranga, kuria iš langų ploviklio panaudojant savos gamybos filtravimo mechanizmus buvo išgaunamas spiritas. Namo antrame aukšte, vonios kambario patalpoje, rausvos spalvos langų ploviklis buvo supilamas į statinę ir per sienoje išvestas gumines žarnas sava eiga tekėdavo į namo pirmame aukšte esančią patalpą, kur patekdavo į filtravimo mechanizmą, o iš ten skystis, įgavęs skaidrią spalvą, subėgdavo į jau išplautus tuos pačius langų ploviklio plastmasinius bakelius. Po filtracijos skystis įgaudavo spiritui būdingą skaidrią spalvą ir aštrų alkoholio kvapą.

Manoma, kad po tokios langų ploviklio filtracijos šis skystis būdavo perduodamas nelegaliems prekybos „taškams“, kur atskiestas su vandeniu būdavo pardavinėjamas kaip „pilstukas“.

Iš viso per kratą policijos pareigūnai rado ir paėmė apie 120 litrų dar neišfiltruoto skysčio ir apie 350 litrų jau per filtrus praleisto skysčio, kaip įtariama spirito. Šio skysčio tikslus stiprumas bus nustatytas po ekspertizės.

Pil. D. R., kuris jau prieš keletą metų teistas už spirito laikymą dideliais kiekiais, neneigė, kad iš langų ploviklio gamino spirtą. Jis po apklausos paleistas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA