Iš varžybų Kaliningrade kauniečiai laipiotojai ir vėl grįžo su medaliais | Kas vyksta Kaune

Iš varžybų Kaliningrade kauniečiai laipiotojai ir vėl grįžo su medaliais

Miegantys drambliai nuotr.

Praėjusį sekmadienį penki jaunieji sportininkai iš Kauno „Miegančių dramblių“ klubo, vadovaujami trenerio Giedriaus Bunevičiaus, vyko į Kaliningradą kovoti dėl prizinių vietų atvirajame Kaliningrado srities laipiojimo čempionate ir pirmenybėse. Sportininkams jau tapo tradicija vieniems pas kitus dalyvauti Lietuvos ir Kaliningrado srities klubų organizuojamose varžybose ir taip pasisemti daugiau patirties, bei kelti sportinį lygį.

Varžybos skirtos laipiojimo disciplinai – boulderingui. Boulderingo varžybos vyksta ant specialių neaukštų sienų, daugiausiai 4,5 m aukščio, laipiojant be virvių, saugai naudojami specialūs čiužiniai ant grindų. Ši disciplina pasižymi labai aukštu sudėtingumu ir yra sutelkta į trumpą maršrutą, ir keletą sudėtingų judesių nuo starto pozicijos iki finišo. Pagrindinis skirtumas nuo kitų disciplinų yra tai, kad laipiotojas gali bandyti maršrutą daugiau nei vieną kartą, tačiau bandymų skaičius yra registruojamas. Dalyvio taškai skaičiuojami pagal bendrą pasiektų finišų (vadinamų topais) ir bandymų skaičių.

Garbingą antrąją vietą I amžiaus grupėje (2004 m. ir jaunesni) iškovojo Meritas Babilas, aplenkęs net 13 mažiausiųjų sportininkų, iš septynių varžybinių trasų įveikęs keturias iki finišo ir dvi iki bonuso (trasos vidurio taškas, už kurį taip pat skiriami taškai). Kova dėl antrosios ir trečiosios vietos buvo labai intensyvi iki paskutinės minutės. M. Babilas sugebėjo įveikti dvi trasas su mažiau bandymų, ir nustūmė varžovą į trečiąją vietą. Pirmosios vietos laimėtojas iš Kaliningrado įveikė net šešias parengtas trasas, o paskutiniąją iki bonuso ir sau lygių varžovų šiose varžybose neturėjo.

Vienos pajėgiausių Kauno sportininkių iš „Miegančių dramblių“ klubo Gertrūda Kaniauskaitė, Ūla Koroliova ir Ugnė Leščiukaitytė III amžiaus grupėje (1999-2001 m.) taip pat puikiai pasirodė užimdamos antrąją, trečiąją ir ketvirtąją vietas. Merginos varžėsi devyniose trasose tarp 7 dalyvių. Atkakliausia kova vyko tarp savų – Ūlos ir Ugnės dėl prizinės trečiosios vietos. Vienu topu ir dviem bonusais nusileidusi Ugnė liko ketvirtoji. Nuo Ū. Koroliovos per du topus ir vieną bonusą atsiplėšė G. Kaniauskaitė, vydamasi varžovę iš Kaliningrado, tačiau pirmos vietos neiškovojo.

Toliau lietuvos sportininkų planuose intensyvus pasiruošimas artimiausioms tarptautinėms varžyboms Latvijoje, Ventspils Open 2012 gegužės 26-27 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA