Gatvės muzikos diena Kaune ir vėl kviečia registruotis į muzikos fiestą! | Kas vyksta Kaune

Gatvės muzikos diena Kaune ir vėl kviečia registruotis į muzikos fiestą!

"Kas vyksta Kaune" archyvo nuotr.

„Gatvės muzikos diena“ ketvirtąjį kartą sugrįžta į Kauną! Tradiciškai visi dainuojantys, grojantys, šokantys ir kuriantys kauniečiai vėl kviečiami jungtis prie skambančio miesto idėjos bei gegužės trečiąjį šeštadienį nevaržomai muzikuoti gatvėje. 2011-aisiais prigijęs šventės šūkis „Vienu ritmu su Gatvės muzikos diena“ gegužės 19-ąją ir vėl simbolizuos muzikos šventės esmę – visuomenės iniciatyvos jėgą. Nesvarbu, ar dalyvis groja fleita, ar yra vos pramokęs skambinti gitara, ar šoka – visi šią dieną išėję į gatvę įneša dalelę savęs į skambančio miesto idėją ir jo pulsuojantį ritmą.

Kasmet šventė Kaune keičiasi. Drauge su „Gatvės muzikos diena“ vyks ir dar du didieji miesto metų renginiai – Kaunas švęs kasmetines miesto dienas, o prieplaukoje vyks pamėgtasis „Hanza Kaunas“ renginys. Todėl „Gatvės muzikos dienos Kaune“ oficialioji šventės teritorija apims tik 5 zonas senamiestyje: Vilniaus g., M. Valančiaus g., Rotušės aikštę, aplinkinius kiemelius, o nuo 18 val. pakvies muzikuoti ir duris netrukus atversiančioje „Fluxus Ministerijoje“. Atgimsiančiame fabrike muzikos šventė tęsis iki išnaktų. Renginyje „Muzikos ministerija“ savo vietą jau užėmė klausytojų pripažintos jaunimo grupės „Candee Train“, „Random Fingers“, „Attitude“ bei svečiai iš sostinės „Second Riot“.

„Gatvės muzikos dienoje“ Kaune svečiuosis tarptautinė internetinė televizija „Balcony TV“, veikianti 33 pasaulio miestuose. „Balcony TV“ komanda pristato muzikos grupes bei pavienius muzikantus filmuodami jų pasirodymus tiesiog balkonuose, kad parodytų juos užsienio publikai. Televizija visą dieną dirbs šventėje Kaune, rengs reportažus, dalins dovanas ir ieškos talentų. Tai puiki proga atskleisti save tarptautinei auditorijai reprezentuojant savo gimtąjį miestą.

„Laisvos muzikos šventės komanda Kaune yra kaip visuomet pasirengusi padėti dalyviams įsikurti bei rasti tinkamiausią vietą pasirodymams. Primename, kad „Gatvės muzikos dienoje“ dalyvauti gali kiekvienas: nėra nei amžiaus limito, nei mažiau mėgstamos muzikos ar šokio stiliaus.“ – teigia šventės koordinatorė Dovilė Butnoriūtė.

„Gatvės Muzikos Diena“ vyks gegužės 19-ą dieną. Registracija veikia ir daugiau informacijos teikiama oficialiame šventės internetiniame puslapyje www.gmdkaune.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA