“Startup Weekend Lithuania 2012” dalyviai nustebino unikaliomis idėjomis (video) | Kas vyksta Kaune

“Startup Weekend Lithuania 2012” dalyviai nustebino unikaliomis idėjomis (video)

Praėjusį savaitgalį Kaune vyko trečius metus iš eilės organizuojamas „Startup Weekend Lithuania 2012″. Trijų geriausių idėjų autoriai buvo apdovanoti 1000 eurų prizais, o šiais metais dalyvavo per 250 dalyvių iš visos Lietuvos.

„Startup Weekend” – tai efektyvus būdas patikrinti savo verslo idėją, susirasti partnerių, sulaukti bendraminčių, entuziastų ir specialistų pagalbos, bei pastūmėti savo idėją į realybę vieno savaitgalio kūrybinėse dirbtuvėse.

Penktadienį, pirmąją renginio dieną, buvo pristatyta 40 idėjų. Po trumpų pristatymų renginio dalyviai balsavo už jiems patikusias. Išrinkus daugiausiai dėmesio sulaukusias idėjas joms buvo suburtos komandos, kurios per savaitgalį, kartu su 20 įvairių sričių profesionalais idėjas pavertė jau veikiančiais projektais ar sukūrė veikiančius prototipus.

Vienas iš organizatorių Justinas Katkus apie renginį sakė: “Smagu, kad renginys, kuris skirtas minčių bei patirties apsikeitimui, bendraminčių subūrimui bei idėjų įgyvendinimui kiekvienais metais sulaukia smarkiai augančio susidomėjimo. O tai ir įtakoja idėjų lygį, dalyvių užsidegimą ir projektų kokybę, kurie šiais metais buvo brandžiausi bei daugiausiai išdirbti lyginant su iki šiol Lietuvoje vykusiais “Startup Weekend” renginiais”.

Kauno technologijos universitete ir Ryšių istorijos muziejuje vykusiame “Startup Weekend” renginyje sekmadienio vakarą galimiems investuotojams ir verslo meistrų komisijai buvo pristatyta 13 per savaitgalį įgyvendintų verslo ir socialinių projektų. Perspektyviausios komandos „Bit Greener”, „ManoSeimas.lt” ir „Never Future” apdovanotos rėmėjų įsteigtais piniginiais 1000 eurų prizais tolimesniam idėjų vystymui.

Finaliniame renginyje apsilankęs Kauno meras Andrius Kupčinskas sveikindamas dalyvius pasidžiaugė, kad jaunimą buriančios ir verslumą skatinančios iniciatyvos palaikomos Kauno mieste: „Man labai džiugu, kad idėjų turinčius, aktyvius ir verslius žmones suburiantis renginys vyksta būtent Kaune. Manau, kad kitų metų renginiui įsteigsime specialių Kauno miesto savivaldybės prizą”.

Planuojama, kad ketvirtasis „Startup Weekend Lithuania“ renginys dar šiais metais vyks rudenį Vilniuje.

KOMANDOS IR IDĖJOS

ManoSeimas.lt – online gyventojų platforma, leidžianti atlikti testą ir rasti, kuris parlamento narys geriausiai atstovauja jūsų nuomonei karščiausiais politiniais klausimais.

Bit Greener – Jūsų gidas į darnaus gyvenimo būdą mieste, jungiantis vietinius verslus su pažangiais miesto vartotojais.

Never future – Kill 4 Ecology! – pirmasis veiksmo rolinis mobilusis žaidimas apie ekologiją, kuris moko, kaip nužudyti ekologijos monstrus ir išsaugoti planetą.

Duobes.lt – nauja aplikacija mobiliesiems įrenginiams, kuri padeda vairuotojams paprastai gauti įspėjimą apie kelyje esančią duobę. Aplikacija duomenis renka pagal vairuotojo važiavimo trajektoriją ir kitus duomenis.

Energy From Sky – idėja yra sukurti hibridinę akustinę vėjo surinkimo sistemą ir teikti ją vartotojams.

Education Center – online platforma, kurioje mokosi studentai ir dėstytojai kartu.

Living Quality – sukurta svetainė sujungia informaciją apie namų Lietuvoje kokybę.

Tend – itin paprastas būdas pirkti.

Platform for mastering your life – mobilioji aplikacija, padedanti vartotojui kurti naujus gyvenimo įpročius pagrindinėse temose: savijauta, sveikata, emocijos, bendravimas ir kt.

MyWorld – stalo žaidimas, kuris leidžia perrašyti istoriją ir kurti savo žemėlapius bei mūšius.

Tiny Invoice – paprasta elektroninės buhalterijos sistema skirta laisvai samdomiems profesionalams Lietuvoje, palengvinanti buhalterinę apskaitą.

Print2Cloud – debiesies (cloud) spausdinimo sprendimas.

Meal Logistics – išankstiniai maisto užsakymo orderiai internete, skirti racionaliam mitybos užtikrinimui ir sveikesniam gyvenimui.

 

RENGINIO VIDEO

Pirmosios dienos renginys ir pirminės prezentacijos

Antroji diena – darbas ryšių istorijos muziejuje

Trečioji diena – finalinės prezentacijos ir apdovanojimai

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA