Pavasaris Kaune tradiciškai pasitinkamas su naujomis jaunų žmonių idėjomis | Kas vyksta Kaune

Pavasaris Kaune tradiciškai pasitinkamas su naujomis jaunų žmonių idėjomis

„Startup Weekend Lithuania“ organizuojamas jau trečius metus ir yra vienintelis renginys šalyje, kuriame skatinama įgyvendinti idėjas vieno savaitgalio metu. Šiais metais renginio dalyviai turės galimybę laimėti rėmėjų įsteigtus 1000 eurų piniginius prizus idėjoms plėtoti, o organizatoriai tikisi rekordinio dalyvių skaičiaus.

„Startup Weekend“ – tai efektyvus būdas patikrinti savo verslo idėją, susirasti partnerių, sulaukti bendraminčių, entuziastų bei specialistų pagalbos ir pastūmėti savo idėją realybėn vieno savaitgalio kūrybinėse dirbtuvėse. Daugiausiai balsų po pirminių pristatymų surinkę idėjų autoriai visą savaitgalį intensyviai dirba su įvairių sričių profesionalais – programuotojais, dizaineriais, rinkodaros specialistais, verslininkais ir į komandas pasiskirsčiusiais dalyviais, norinčiais prisidėti prie konkrečios verslo idėjos įgyvendinimo. Pagrindinis renginio tikslas – penktadienį pristatytoms idėjoms sekmadienio vakarui būti parengus ankstyvasias produktų versijas ar bent jų prototipus.

Be tradicinio renginio formato, kuriame įdomiausios pasiūlytos idėjos tampa savaitgalio darbų ašimi, šiais metais organizatoriai pristatys ir tris šiuo metu itin populiarias idėjų sritis: mobiliųjų technologijų, „žaliųjų“ sprendimų ir socialinių projektų.

Tad dalyviai, besidarbuodami vienoje iš išvardytų sričių, turės galimybę laimėti ir piniginius, paskatinamuosius 1000 eurų prizus, kuriuos šiais metais įsteigė didžiausia šalies mobiliųjų aplikacijų ir taikomųjų sprendimų gamintoja UAB „Telesoftas“ ir skatinamųjų projektų koordinatorė VŠĮ „Transparency International“.

Perspektyviausios renginio komandos taip pat bus pakviestos dalyvauti „Startup Monthly“ renginyje balandžio mėnesį Vilniuje.

„Startup Weekend“ renginių ciklas vyksta daugiau nei 200 pasaulio miestų. Iš viso renginiuose jau dalyvavo apie 70 tūkst. žmonių. Per paskutinius dvejus metus Lietuvoje vykę „Startup Weekend“ pritraukė per 500 dalyvių, kurie dirbo su 60 įvairių naujų verslo idėjų. Dalis renginiuose dalyvavusiųjų plėtoja ankstesniuose renginiuose pristatytas idėjas, kiti kuria naujus projektus kartu su komanda, kurią pavyko suburti per savaitgalio renginį.

Renginys „Startup Weekend Lithuania“ šiais metais vyks kovo 30 – balandžio 1 dienomis Kauno technologijos universitete ir Ryšių istorijos muziejuje. Šiais metais renginį organizuoja praėjusį mėnesį įkurtas KTU jaunojo verslo vystymo skyrius „StartupSpace“.

Dalyvių registracija adresu http://swkaunas2012.eventbrite.com

Visa informacija ir renginio transliacija internetu http://lithuania.startupweekend.org

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA