Sugrįžtuvės į Kauną: po metų pertraukos žalia-balta aprangą apsivilks L. Westermannas | Kas vyksta Kaune

Sugrįžtuvės į Kauną: po metų pertraukos žalia-balta aprangą apsivilks L. Westermannas

delfi.lt 2018/09/24 09:35
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ surado ilgai ieškotą patikimą atakų organizatorių. Užgesusios viltys nepasiteisino: į Kauną po sezono pertraukos sugrįžta prancūzas Leo Westermannas, su kuriuo sudaryta sutartis pagal formulę „1+1“.

Lietuvos čempionų žiedą savo trofėjų kolekcijoje turintis 26-erių įžaidėjas žaliai-baltą aprangą vilkėjo 2016–2017 metų sezone ir savo atsidavimu aikštelėje bei puikiu žaidimu iškart išsikovojo gerbėjų simpatijas.

„Sugrįžti į Kauną ir „Žalgirio“ areną – nuostabus jausmas. Dar kartą esu dėkingas „Žalgiriui“ už man suteikiamas galimybes. Laukiu susitikimo su komandos naujokais ir senaisiais draugais, – sekmadienio vakarą Žalgiris.lt sakė L.Westermannas. – Praėjęs sezonas „Žalgiriui“ buvo tiesiog puikus. Kaip ir minėjau prieš metus – „Žalgiris“ auga kaip organizacija ir kaip komanda. Ties tuo dirbsime ir šį sezoną.“

Įdomu tai, kad dar praėjusią savaitę Prancūzijos žiniasklaidai duotame interviu L. Westermannas tikino nebeturintis vilčių sugrįžti į Kauną ir kalbėjo, kad žalgiriečiai ieško kitokio tipo įžaiėjo nei yra jis.

Sužaidęs solidų sezoną Kaune, kuomet Eurolygoje per 25 minutes vidutiniškai rinko po 8,2 taško, po 3,2 atkovoto kamuolio ir po 5,5 rezultatyvaus perdavimo, Prancūzijos rinktinės narys patraukė Maskvos CSKA dėmesį ir pakėlė sparnus į turtingąją Rusijos komandą.

Maskvoje aikštelės generolui teko kur kas mažesnis vaidmuo, o dar labiau įsitvirtinti CSKA klube sutrukdė sveikatos problemos.

„Šiuo metu jaučiuosi gerai. Dirbu, kad būčiau pasiruošęs žaisti 100 procentų. Pastaruoju metu treniravausi su Vilerbano ASVEL komanda ir Mantu Kalniečiu. Žaidžiau kontaktinį krepšinį, treniravausi situacijose „penki prieš penkis“. Atvykus į Kauną, bus matyti, ar iš karto galėsiu žaisti oficialiose rungtynėse, ar dar reikės kelias dienas palaukti“, – atvirai kalbėjo L. Westermannas.

„Žalgirio“ aprangą vėl užsivilksiantis krepšininkas praėjusį sezoną Eurolygoje aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 13 minučių, per kurias įmesdavo po 4,6 taško ir pridėdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

L. Westermanno įsigijimu džiaugėsi „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas, kurio teigimu, buvo ieškoma patikimo varianto.

„Leo pristatinėti nereikia nei komandos gerbėjams, nei didžiajai daliai komandos krepšininkų. Jis puikiai įsiliejo į Š. Jasikevičiaus schemas anksčiau, jau yra įrodęs savo vertę, tad žinome, ko iš jo galime tikėtis. Džiaugiamės sugrįžtančiu žaidėju ir tikimės toliau drauge siekti bendrų užsibrėžtų tikslų“, – naujausią pirkinį komentavo R. Javtokas.

Į Lietuvą L. Westermannas atvyks artimiausiu metu. „Žalgiryje“ jis ir vėl rungtyniaus 9-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA