I. Šimonytė atidengė paslapties šydą – dalyvaus prezidento rinkimuose | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė atidengė paslapties šydą – dalyvaus prezidento rinkimuose

BNS 2018/09/24 11:51
DELFI nuotr.

Seimo narė Ingrida Šimonytė pirmadienį paskelbė, kad dalyvaus konservatorių pirminiuose rinkimuose, renkant kandidatą į Lietuvos prezidentus.

„Patvirtinau savo ketinimą dalyvauti pirminiuose partijos rinkimuose“, – žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Buvusi finansų ministrė teigė, kad aktyviai nesiekė nominacijos, bet „nuomonę privertė pakeisti labai didelė parama tiek iš partijos bendruomenės, tiek iš žmonių, kurie niekaip nėra susiję su partija“.

„Tai yra tik sutikimas dalyvauti partijos pirminiuose rinkimuose. Tai nereiškia, kad aš gausiu partijos nominaciją“, – sakė I. Šimonytė.

43 metų Ingrida Šimonytė 2009 – 2012 metais ėjo finansų ministrės pareigas, yra dirbusi Lietuvos banko valdyboje, šiuo metu Seime vadovauja Audito komitetui.

Ji parlamente priklauso Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai, bet nėra partijos narė.

Partijos vidaus atrankoje I. Šimonytės kandidatūrą į prezidentus iškėlė 37 partijos skyriai – daugiau nei kitų kandidatų.

Kiek anksčiau pirmadienį ekonomistas Gitanas Nausėda paskelbė, kad rinkimuose dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas ir nesieks konservatorių paramos.

Kai kurių skyrių iškeltas diplomatas Vygaudas Ušackas savo sprendimą žada paskelbti pusę dviejų popiet rengiamoje spaudos konferencijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA