Aiškėja daugiau detalių: kūdikį sunkiai sužeidęs kaunietis suimtas | Kas vyksta Kaune

Aiškėja daugiau detalių: kūdikį sunkiai sužeidęs kaunietis suimtas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas trijų mėnesių laikotarpiui leido suimti 23 m. kaunietį H. N., kuris įtariamas sunkiai sužalojęs vos kelių mėnesių savo kūdikį. Manoma, kad teisėsaugai gerai žinomas vyras vaiką ne išmetė, kaip buvo skelbta iš pradžių, o jį mušė.

„Įtariamasis anksčiau devynis kartus teistas. Viena baudžiamoji byla šiuo metu nagrinėjama Kauno apylinkės teisme. Įtariama, kad šį nusikaltimą jis padarė bausmės atlikimo metu. Todėl tai leidžia daryti prielaidą, kad įtariamasis, būdamas laisvėje, gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, – Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai informavo prokuroro prašymą išnagrinėjusi teisėja Birutė Drozdienė.

Įtarimai H. N. yra pateikti dėl to, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2018 m. rugsėjo 23 d. vidurnaktį Kaune, Lampėdžių g., rankomis ir kojomis sudavė savo vos kelių mėnesių sūnui į įvairias kūno vietas. Kūdikiui sunkiai sutrikdyta sveikata.

Kaip pirmadienį skelbė „Kas vyksta Kaune“, skaitytojai teigė, kad vaikui sulaužyta kaukolė. Pirminiais policijos duomenimis, vyras berniuką išmetė iš rankų, tačiau vėliau kaunietis įtartas tyčiniais veiksmais.

Prokurorė Auksė Lipkevičienė DELFI sakė, kad kūdikis sužalotas kilus konfliktui tarp tėvo ir vaiką prižiūrėjusios močiutės. Jam diagnozuota hematoma, kraujo išsiliejimas ir kaukolės lūžiai.

Šeima žinoma ir vaiko teisių apsaugos darbuotojams. Joje taip pat gyvenę pusantrų ir trejų metu vaikai šiuo metu laikinai paimti. Koks likimas jų laukia, priklausys nuo ikiteisminio tyrimo eigos, DELFI pažymėjo laikinai Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriui vadovaujanti Daiva Porutienė.

Nutartį suimti vyrą, kaip nurodoma teismo pranešime, per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA