Šį savaitgalį Kaune – ne tik papamobilis, bet ir ralio automobiliai | Kas vyksta Kaune

Šį savaitgalį Kaune – ne tik papamobilis, bet ir ralio automobiliai

A. Brazaičio nuotr.

Savaitgalis Kaune kupinas tarptautinės reikšmės įvykių – kol dar ruošiamasi sekmadienį pamatyti Popiežių Pranciškų, bei jo papamobilį, šeštadienį į miesto gatves ir apylinkes išriedėjo tarptautinio ralio „Kauno ruduo 2018“ dalyviai. Tai vienos seniausių šalyje automobilių sporto lenktynių, kurios į Kauną sutraukia gausų būrį lenktynių dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų Europos šalių.

Nuo žiguliukų iki naujojo „Ford Mustang“

Šiemet jau organizuojamas jubiliejinis, 45-asis ralis „Kauno Ruduo” , ir tai yra pirmasis ralis Lietuvoje gavęs tarptautinio ralio statusą.

„Istorinis kontekstas atsispindi tiek ralio trasose, tiek automobiliuose: tradiciškai pakeliui pagerbiami ralio veteranai, yra ir specialios distancijos retro bei istorinėms mašinoms, tokioms kaip žiguliai ar lados“, – pasakoja automobilių sporto veteranų asociacjos vadovas Romualdas Mažuolis.

Ralio „Kauno ruduo 2018“ akimirka.

Dar vienu šventės akcentu taps ir šių metų ralio automobilis, ilgai Lietuvoje lauktas naujasis „Ford Mustang“.

„Šis automobilis pasižymi ypatinga amerikietiška dvasia bei savo populiarumu: tai vienintelis sportinis automobilis gaminamas 50 metų be pertraukos. Puiki žinia, kad pagaliau naujieji „Ford Mustang“ gali patekti ir į Europą – tai, matomai, įvertino ir šio automobilio gerbėjai, nes gamyba Europai sukasi neįtikėtinais tempais. Esame tikri, kad tai įvertins ir kauniečiai“, – pasakoja ralio rėmėjų „Inchape motors“ atstovybės Lietuvoje vadovas Darius Armonas.

Šiemet pirmą kartą „Inchcape Motors“ tapo ralio rėmėjais, o naujas „Ford Mustang“ ralio automobiliu.

„Labai simboliška, kad būtent naujasis „Ford Mustang“ šiemet apjungė visus ralio dalyvius. Norime ir mes prisidėti prie automobilizmo kultūros Kaune, prie miesto gerojo šurmulio – nuostabu, kad jo daugėja, smagu ralyje matyti ištikimus ralio dalyvius, taip pat ir prisijungiančią jaunąją kartą“, – užsimena D. Armonas.

Ralio „Kauno ruduo 2018“ akimirka.

Tarp favoritų – ir kauniečiai

Pasak ralio organizatoriaus R. Mažuolio, kauniečiai lenktyninkai ypač pasižymi rungtyse skirtose istoriniams automobiliams.Andrius Cigas, Olegas Krikštanis, Arvydas Komliauskas – tik kelios istorinių automobilių vairuotojų pavardės, kurios ir šiemet figuruoja perspektyviausių dalyvių sąrašuose.

„Taip pat privalome prisiminti daugkartinį Lietuvos ralio čempioną Arvydą Kačiuką“, – vardija R. Mažuolis.

Rekordinis dalyvių skaičius

Jubiliejiniame ralyje „Kauno ruduo“ šiemet dalyvauja rekordiškai daug dalyvių: net 116 sportininkų iš 10-ties šalių. Pasak renginio organizatorių, tokio įvykio nesutrukdė organizuoti net šį savaitgalį dėl Popiežiaus vizito sukurti eismo ribojimai.

„Tradicinę vietą Santakoje pakeitė Lietuvos sporto universiteto prieigos, toliau judama už miesto per Zapyškio mišką, Pavilkijį, Šakius, Griškabudį. Tam tikros rungtys įvyks ir atskirose trasose“ , – vardija R. Mažuolis.

Ralio „Kauno ruduo“akimirka.

Susipažinimas su trasomis nenumatytas, tad ralio dalyviai kovas pradės be žvalgybos. Visiems pasirengimo raliui formalumams skirta pirmoji diena – penktadienis, o šeštadienį vyksta tik lenktynės. Laukia ir naujovė – specialioje įskaitoje kviečiami rungtyniauti žmonės su negalia.

„Džiaugiamės, kad ralis „Kauno ruduo“ pritraukia vis daugiau dalyvių iš skirtingų šalių ir tampa vienu svarbiausių Lietuvos ralių ir pačių automobilių įvairove, – gerų rezultatų dalyviams linkėjo „Inchape motors“ atstovybės Lietuvoje vadovas Darius Armonas.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA