Kauno rajono meras šimtametės gimtadieny: nuostabu, kai galime sveikinti atkurtos Lietuvos bendraamžius | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono meras šimtametės gimtadieny: nuostabu, kai galime sveikinti atkurtos Lietuvos bendraamžius

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno rajone gyvena aštuoni gyventojai, kurių amžius toks pat kaip ir atkurtos Lietuvos valstybės – 100 metų. Viena jų, Lapėse gyvenanti Genovaitė Braždžiuvienė. 

[galerija kiek=”4″]

Garbingo amžiau moteris savo jubiliejų švenčia šį savaitgalį. Į Tujų gatvę, kurioje gyvena sukaktuvininkė, sugužėjo visa giminė.

Pasveikinti šimtametę su dovanomis atvyko ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas bei Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė.

Šventėje skambėjo aukštaičių tarmė, mat giminės šaknys – Biržų apylinkėse.

Čia, Ilgalaukių kaime, su vyru 51 metus gyveno ir Genovaitė. Daug metų dirbo kolūkyje melžėja. Pagimdė penkis vaikus. Prieš dešimt metų persikėlė į Kauno rajoną pas dukrą, kur jai netrūksta artimųjų šilumos ir dėmesio.

Jubiliatė dėl lūžusios kojos negali judėti, tačiau puikiai mąsto ir aiškiai kalba. Nuskambėjus „Ilgiausių metų“ kartu su visais svečiais pakėlė šampano taurę.

Artimieji prisiminė, kad Genovaitė nuo pat jaunystės buvo labai darbšti, rūpestinga ir taupi. Vestuvėms nupirktus batelius saugojo daugybę metų. Jaunystėje mėgo dainuoti. Dabar jos mėgstamiausia pramoga – televizijos laida „Duokim garo“, kurios stengiasi nepraleisti, tik apgailestauja, kad pasikeitė transliacijos laikas.

„Nuostabu, kad galime sveikinti žmones, kurie yra mūsų atkurtos Lietuvos valstybės bendraamžiai. Jūsų užauginti vaikai, išmintis ir sukaupta gyvenimo patirtis yra neįkainojamos vertybės“- kalbėjo Kauno rajono meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA