Po tradicinės Vatikano maldos Kaune popiežiaus staigmena kauniečiams (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Po tradicinės Vatikano maldos Kaune popiežiaus staigmena kauniečiams (papildyta)

LVK Pasiruošimo Popiežiaus vizitui komitetas, „Kas vyksta Kaune“ 2018/09/23 12:22
R. Tenio nuotr.

Sekmadienį nuo 10val. popiežius Kaune aukojo šv. Mišias. Po jų maldininkams Šventasis Tėvas  kalbėjo „Viešpaties Angelo“ maldą, tradiciškai kalbamą Vatikane, o po jos pateikė dar didesnę staigmeną – lietuvišką palinkėjimą.

Pabaigdamas savo kalbą po mišių popiežius pateikė lietuviams staigmeną – prabilo lietuviškai: „Gražaus sekmadienio ir skanių pietų“.

Ši malda, kurią popiežius kalba šv. Petro aikštėje, kiekvieno sekmadienio ir šventadienio vidudienį iš Kauno buvo transliuojama visam pasauliui.

Šventasis Tėvas pasakė trumpą kalbą, pasiremdamas šiandienos skaitiniais.

Popiežius atkreipė dėmesį, kad pasaulyje vis dar kyla įvairių konfliktų ir karų, todėl mes, krikščionys, turime tiesti pagalbos ranką ir megzti tarpusavio ryšius.

Šventasis Tėvas kvietė prašyti Mergelės Marijos, kad „mums padėtų pastatyti mūsų tarnystės kryžių, mūsų apsisprendimą būti ten, kur mūsų reikia, <…> kur gyvena paskutiniai iš paskutinių, kur reikalingas mūsų jautrus dėmesys atstumtiesiems, mažumoms, kad pašalintume iš mūsų aplinkos, iš mūsų kultūrinį polinkį nieku paversti kitą, atstumti tuos, kurie mums nepatinka ir trukdo mūsų patogumui“.

Šv. Mičios vyko lotyniškų kalba. Popiežiaus itališkai sakytas pamokslas buvo verčiamas į lietuvių kalbą. Visuotinė malda buvo lietuviška, vienas kreipinys perskaitytas ir lenkų kalba.

Baigęs maldą, Popiežius Pranciškus dėkojo Lietuvos Respublikos Prezidentei, Lietuvos valdžios atstovams, taip pat vyskupams ir visiems, kurie įvairiais darbais, o ypač maldomis, prisidėjo prie pasirengimo šiam vizitui. Šventasis Tėvas priminė, kad šiandien po pietų melsis prie paminklo Geto aukoms Vilniuje ir prašė Aukščiausiojo laiminti dialogą ir bendrą įsipareigojimą teisingumui bei taikai.

Šv. Mišiose dalyvavo ir žinomi Lietuvos politikai: prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vytautas Landsbergis ir kiti.

Iš Kauno Santakos popiežius Pranciškus išvyko į Kauno arkivyskupijos kurijos rūmus, kuriuose pietaus su susirinkusiais vyskupais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA