Popiežius jau Kaune: jį sveikina per 100 tūkst. žmonių (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Popiežius jau Kaune: jį sveikina per 100 tūkst. žmonių (papildyta)

BNS, LVK Pasiruošimo Popiežiaus vizitui komanda 2018/09/23 09:55
Laimos Penek nuotr.

Popiežius Pranciškus jau Kaune. Saulėtame Kaune skambant giesmėms, atviru papamobiliu atvykusį Katalikų bažnyčios vadovą minia pasitiko mojuodama Lietuvos trispalvėmis ir Vatikano vėliavomis. 

Daugiau kaip 100 tūkst. tikinčiųjų sekmadienio rytą susirinko į Kauno Santakos parką dalyvauti popiežiaus Pranciškaus aukojamose šv. Mišiose.

Sekmadienio rytą Popiežius Pranciškus atvyko į Kauną. Prie vienos iš seniausių Kauno gotikinės Šv. Jurgio bažnyčios jis persėdo į papamobilį ir atvyko į Santakos parką, kuriame jo susirinkę laukė daugiau nei 100 tūkst. tikinčiųjų iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių.

Papamobiliu Pontifikas apvažiavo Santakos parką, laimino žmones ir su jais sveikinosi. Pasitikdamas atvykstantį šv. Petro įpėdinį choras giedojo tradicinę lotynišką giesmę: „Tu es Petrus“ („Tu esi Petras (Uola)“). Ši giesmė giedama pasitinkant Popiežių įvairių susitikimų metu.

Nuo ankstaus ryto aikštėje giedotos giesmės, rodyti dokumentiniai filmai, tikintieji dalijosi savo liudijimais.

Renginį nušviesti atvyko apie 200 užsienio žurnalistų, naktį dvylikoje Kauno mokyklų nakvojo 1400 piligrimų iš Ukrainos, Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos ir Rusijos, BNS sakė organizatoriai.

Prieš mišias kreipdamasis į tikinčiųjų minią vyskupas Kęstutis Kėvalas sakė, kad Bažnyčios parama labai svarbi įtvirtinant Lietuvos laisvę.

„Mes esame įveikę išorinę okupaciją. Mes žinome, ką reiškia su malda stoti net prieš tankus, ką reiškia stoti į Baltijos kelią ir išgyventi bendrystę. Mes žinome, kad Dievo žodis veikia“, – kalbėjo dvasininkas.

„Šiandien mums reikia padrąsinimo vilčiai – nepabaigti laisvės projekto pusiaukelėje“, – teigė vyskupas.

Prieš 25 metus, praėjus trejiems metams po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, Kauno Santakoje mišias aukojo tuometinis popiežius Jonas Paulius II.

Jei neturite galimybės būti Santakos parke, tiesioginę transliaciją stebėkite portale „Kas vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA