Pirmasis Kauno užsienio investuotojų bendruomenės susitikimas: leis su iššūkiais susidoroti greičiau | Kas vyksta Kaune

Pirmasis Kauno užsienio investuotojų bendruomenės susitikimas: leis su iššūkiais susidoroti greičiau

kaunas.lt 2018/09/22 14:45
Kaunas.lt nuotr.

Kaune veikiančių užsienio investuotojų iniciatyva liepą įkurta Kauno užsienio investuotojų bendruomenė rugsėjo 20-tąją Kauno užsienio investuotojus ir kitas miesto verslo aplinka suinteresuotąsias šalis sukvietė į pirmąjį bendruomenės susitikimą, vykusį „Happspace“ arkoje.

Pagrindinis ir bene svarbiausias šios bendruomenės (angl. IBCK – International Business Community Kaunas) tikslas – suburti mieste veikiančius užsienio verslus ir vietos institucijas ir taip skatinti dialogą apie priemones, kuriomis būtų galima tikslingai gerinti investicinę aplinką Kaune, kartu ieškoti priemonių spręsti iššūkius, su kuriais susiduria verslas bei plėsti turimų kontaktų tinklą.

Kauno užsienio investuotojų bendruomenės pradininkai – Paulius Samoška („Centric“ atstovas Lietuvoje), Adriaan Hoogduijin („Hyarchis“ atstovas Lietuvoje), Tadas Stankevičius („Kaunas IN“ verslo sk. vadovas, atliekantis direktoriaus funkcijas) bei Andrius Rimdeika („Rego Group“ vadovas).

Bendruomenės atsiradimą paskatino ne tik pastaruosius metus tendencingai ir eksponentiškai augantis užsienio investuotojų kiekis bei sukuriamų naujų darbo vietų skaičius Kaune, bet ir aiškiai išreikštas investuotojų noras įsitraukti į miesto gyvenimą, siekis integraliai įsilieti į Kauno verslo aplinką, kurti ir prisidėti prie mieste veikiančių socialinių projektų.

Vienas iš IBCK bendruomenės įkūrėjų – Adriaan Hoogduijn – įsitikinęs, kad „tolimesnis Kauno patrauklumas užsienio investuotojams reikšmingai priklausys nuo miesto gebėjimų užtikrinti tinkamą investicinę aplinką ateinantiems verslams, priemonių, padėsiančių spręsti talentų pritraukimo ir išlaikymo problemas, pasiruošimo priimti užsienio investuotojus ir talentus į bendrą miesto ekosistemą“.

„Džiaugiamės, kad vietos užsienio kapitalo įmonių noras įsitraukti į miesto ekosistemą šiandien įgauna naują formatą. Viena iš pagrindinių „Kaunas IN“ verslo skyriaus funkcijų yra išsiaiškinti investuotojų poreikius bei atrasti tinkamiausius būdus iškilusiems iššūkiams spręsti. Esame įsitikinę, kad sukurta IBCK bendruomenės platforma leis susidoroti su iššūkiais greičiau ir sistemiškiau“ – teigia kitas šios bendruomenės Kaune iniciatorius, VšĮ „Kaunas IN“ verslo skyriaus vadovas, atliekantis direktoriaus funkcijas Tadas Stankevičius.

Kaune veikiančių užsienio kapitalo įmonių bendruomenės reikalingumą ir naudą dar kartą įrodė ir tai, kad pirmasis susitikimas susilaukė išties didelio suinteresuotųjų pusių dėmesio: pirmajame IBCK bendruomenės renginyje „Happsspace“ bendradarbystės erdvėje buvo galima sutikti daugiau nei tris dešimtis užsienio investuotojų atstovų ir beveik dešimt kitų partnerių – Švietimo ir mokslo ministerijos, Kauno miesto savivaldybės, Kauno laisvosios ekonominės zonos, KTU „Startup space“, VšĮ „Investuok Lietuvoje“, Kauno technologijos universiteto Karjeros centro, KEKS 2022, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto inovacijų vystymo centro – atstovus.

Kas 2 mėnesius periodiškai vyksiančiuose susitikimuose, bendruomenė ne tik turės progą praplėsti savo turimą kontaktų tinklą, tarpusavyje diskutuoti apie verslui ir miestui aktualias problemas, tačiau ir išgirs tikslinius pranešimus aktualiomis miesto plėtros, verslo aplinkos, talentų ir kitomis investicinės aplinkos temomis.

„Šiandieninis Kaunas labai sparčiai auga ir modernėja, todėl natūralu, kad kartais miestiečiams ir vietos verslams tai gali sukelti ir naujus iššūkius. Tačiau šiems iššūkiams spręsti, miestas visuomet siekia atrasti tinkamiausius sprendimus ir paveikiausias priemones, kurie ne tik išlaikytų, bet ir dar labiau sustiprintų darnią ir tvarią miesto plėtrą.“ – teigia Kauno miesto savivaldybės vicemeras Simonas Kairys.

Pirmajame susitikime, Švietimo ministerijos numatytomis priemonėmis, padėsiančiomis ateityje užtikrinti verslui aktualių talentų ugdymą, dalijosi švietimo ministro patarėjas Marius Ablačinskas. Kauno miesto ateities darnios plėtros planus ir viziją pristatė Kauno vicemeras Simonas Kairys. VšĮ „Investuok Lietuvoje“ regionų plėtros koordinatorė Živilė Kazlauskaitė dalijosi informacija apie įstaigos teikiamas paslaugas ir pagalbą užsienio kapitalo įmonėms priėmus sprendimą investuoti Lietuvoje, „Investuok Lietuvoje“ iniciuotus ir įgyvendintus sisteminius investicinės aplinkos pakeitimus bei numatomus pakeitimus, padėsiančius dar labiau pagerinti Lietuvos patrauklumą investicijoms ateityje.

Jaukią erdvę renginiui suteikė „Happspace“, o renginio svečiais rūpinosi ir svetingumą užtikrino viešbutis „HOF“.

Planuojama, kad kitas Kauno užsienio investuotojų bendruomenės IBCK susitikimas Kaune vyks lapkričio pabaigoje. Daugiau informacijos apie IBCK verslo bendruomenę, tikslą ir renginių kalendorių, galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA