Š. Jasikevičius po pirmų laimėtų varžybų: trūko šalto proto | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius po pirmų laimėtų varžybų: trūko šalto proto

delfi.lt 2018/09/22 21:12
DELFI.LT nuotr.

Kauno „Žalgiris“ šiandien atidarė „Betsafe-LKL“ sezoną. Kauniečių krepšinio komanda įsirašė pirmąją pergalę: savų žiūrovų akivaizdoje 103:66 pamokė Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ ekipą.

Po rungtynių vyriausiasis žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius įvertino sezono startą bei naujai prie komandos prisijungusius žaidėjus.

„Smagu pradėti sezoną pergale, smagu, kad susirinko tiek žiūrovų. Žaidimu nesame labai patenkinti. Pirmoji pusė buvo labai bloga, gal kiek koją pakišo startinis jaudulys, bet nesinori labai daug ieškoti pasiaiškinimų. Antra rungtynių pusė buvo kiek geresnė“, – apie pergalingą mačą kalbėjo Š. Jasikevičius.

Paklaustas, ar pirmoje pusėje „Žalgirio“ komandai trūko drąsos, Š. Jasikevičius turėjo kitokią nuomonę.

„Nemanau, kad pirmoje pusėje trūko drąsumo. Greičiau trūko šalto proto. Manau, kad žaidėjai jautė jaudulį, bet tai tik pradžia ir galų gale jie turės su tuo susitvarkyti“, – sakė komandos strategas.

Paprašytas įvertinti jaunimo pasirodymą Š. Jasikevičius negailėjo komplimentų Rokui Jokubaičiui ir Donatui Sabeckiui.

„Rokas sužaidė visai neblogai. Jis jaunas ir jam nėra lengva žaisti pirmųjų rungtynių. Kartais jam išeina geriau, kartais blogiau. Svarbu, kad stengtųsi.

Donatui sunku pereiti į visai naują sistemą, tačiau jo karjeros šuolis yra didelis. Nesitikime iš jo didelės pagalbos, svarbiausia, kad jis turi žinoti savo vaidmenį. Jis yra geras vaikinas ir tikiuosi, kad eis tik į priekį“, – apie komandos naujokus kalbėjo Š. Jasikevičius.
Šeštadienio rungtynėse kai kuriais momentais Brandonas Daviesas, Marius Grigonis ir Thomas Walkupas atrodė perdegę, tačiau, pasak Š. Jasikevičiaus, jis liko patenkintas savo žaidėjų kovingumu.

„Brandonas visada pasižymi begaline energija ir kartais jos būna per daug. Šiais metais gavome ir Marių, ir Thomasą, kurie bėga, griūna, nori viską daryti ir kartais pažeidžia taisykles, bet tai yra gerai, ateityje jie išmoks, kur galima rizikuoti, o kur ne“, – sakė strategas.

Paklaustas apie galimą papildymą kauniečių strategas nebuvo kalbus.

„Žinote, papildymas gali būti rytoj, gali ir po 3-4 keturių savaičių. Turime kelis žmones, kuriuos sekame ir situacija kol kas nesikeičia“, – teigė treneris.

Petrauskas: atrodė, kad nežinome, ką darome

Pasvalio klubo strategas Gediminas Petrauskas pradėjo gerbėjams sveikinimu su prasidėjusiu sezonu ir išreiškė gailestį, kad nepavyko mesti didesnio iššūkio „Žalgiriui“.

„Deja, pavyko pasipriešinti tik du kėlinius. Po to atrodė, kad nežinome, ką darome. Esame tik 10 dienų susirinkę, tačiau ne dėl to taip atrodome. Yra tam tikras žaidėjų sprendimų priėmimas, įnešama panika ir dėl to atrodome kaip ką tik susirinkę“, – apie pralaimėjimą kalbėjo G. Petrauskas.

Vis dėlto „Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris nebuvo pasiruošęs nuleisti galvos.

„Tikrai nebaigėme komplektacijos. Aš kaip treneris norėčiau, kad tai įvyktų kuo greičiau, tačiau kalbame su klubu, nenorime skubėti. Siekiame surasti tinkamus žaidėjus“, – optimizmo nestokojo krepšinio specialistas.

Paklaustas apie klubo naują pagrindinį įžaidėją, 30-metį amerikietį, „Pieno žvaigždžių“ treneris numojo ranka į kalbas apie jo prastą fizinį pasirengimą.

„Manau, kad jam šiandien sudėjimas tikrai netrukdė. Lance’ui neturėčiau daug priekaištų. Žinoma, 3 iš 9 pataikymas nedžiugina, tačiau daug klaidų nepastebėjau“, – negailėjo gynėjui pagyrų G. Petrauskas.

Pasvalio klubo strategas užsiminė ir apie Emmanuelį Omogdo, kuris prieš sezoną šnekėjo, kad pasirodys puikiai ir nuolat rinks dvigubus dublius.

„Pažiūrėję į statistiką matome – 8 taškai ir 2 atkovoti kamuoliai. Jaunas žaidėjas, jam pasakiau, kad nereikia mėtytis skambiais žodžiais“, – apie 23-ejų aukštaūgio pasitikėjimą savimi pasakojo G. Petrauskas.

Antrąsias naujojo sezono LKL rungtynes Pasvalio ekipa žais trečiadienį, rugsėjo 26 dieną, namuose su Klaipėdos „Neptūnu“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA