Po remonto suspindusi bažnyčia taps prieglobsčiu šimtams į Kauną atvykstančių kunigų | Kas vyksta Kaune

Po remonto suspindusi bažnyčia taps prieglobsčiu šimtams į Kauną atvykstančių kunigų

Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia / R. Tenio nuotr.

Belaukiant popiežiaus Pranciškaus atvykimo į Kauną, vienoje svarbiausių Kauno šventovių – didžiuliai pokyčiai. Būtent šalia šios šventovės sekmadienį Kauno santakoje vyks Šventojo Tėvo aukojamos iškilmingos šv. Mišios, o bažnyčios ir vienuolyno patalpos taps prieglobsčiu šimtams į Kauną iš Lietuvos ir aplinkinių valstybių suvažiuojančių vyskupų ir kunigų. 

Daugelį metų stovėjusi apleista, sovietmečiu sandėliu paversta šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčia prieš Pontifiko vizitą gerokai išgražėjo: suremontuotas bažnyčios vidus, pakeisti suolai ir klauptai, skirti tikintiesiems, dar labiau suspindo įvairių aukotojų funduoti langų vitražai, bažnyčia pasipuošė ir naujomis durimis.

Tiesa, keletas šventovės langų vis dar neturi margaspalvio stiklo rūbo, laukiama labdaringų žmonių iniciatyvų, taip pat rėmėjų paramos ieškoma vertingai medinei sakyklai sutvarkyti, o didžiausias likęs bažnyčios sutvarkymo darbas – tai itin didelės meninės vertės senojo pagrindinio altoriaus restauracija.

Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčios remonto metu papildomi darbai atlikti ir šalia veikiančiame brolių pranciškonų vienuolyne, kur gerokai išplėsti jau keletą metų buvusiose erdviose vienuolyno patalpose veikiantys piligrimų namai „Domus Pacis“, kuriuose šį savaitgalį įsikurs šv. Mišiose atvykę dalyvauti dvasiškiai, kuriems dėl tolimo kelio reikia nakvynės. Čia taip pat įrengtos patalpos, skirtos mišiose dalyvaujančių vyskupų ir kunigų persirengimui, maitinimui bei laikinam prieglobsčiui.

Šv. Jurgio bažnyčią Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincija perėmė 2005 m., o 2008-aisiais, švenčiant Šv. Jurgio šventę, joje pašventintas laikinas altorius. Nuo tada sekmadienių šventimą broliai perkėlė į bažnyčią. Bažnyčioje ir vienuolyne restauracijos ir rekonstrukcijos darbai vykdomi jau beveik dešimtmetį – nuo 2009 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA