Mišių aukojime popiežiui Pranciškui talkins Kauno arkivyskupas metropolitas | Kas vyksta Kaune

Mišių aukojime popiežiui Pranciškui talkins Kauno arkivyskupas metropolitas

Roko Tenio nuotr.

Sekmadienį Kaune įvyks svarbiausias popiežiaus vizito Baltijos šalyse renginys – Nemuno ir Neries santakoje bus aukojamos šv. Mišios, kurios kiekvienam katalikui taps reikšmingu susitikimu su Jėzumi Kristumi. Drauge su Šventuoju Tėvu prie mišių aukos altoriaus stos ir pagrindiniai Lietuvos bažnyčios ganytojai – Kauno ir Vilniaus arkivyskupai metropolitai Lionginas Virbalas ir Gintaras Grušas.

Galimybė dalyvauti šv. Mišiose, kurias su savo pagalbininkais aukos popiežius Pranciškus, atsiranda ne kiekvieno žmogaus gyvenime, todėl ši dovana Lietuvos tikintiesiems laukiama su dideliu džiaugsmu, apie kurį byloja tūkstančiai į Kauno santaką nuo vėlyvo šeštadienio vakaro ir ankstyvo sekmadienio ryto suplūsiančių maldininkų.

„Kviečiu būti aktyvius ir dalyvauti šiose šventose mišiose, drauge su visais patirti bendrystės jausmą, drąsiai imti gyvenimą į savo rankas ir su popiežiaus Pranciškaus padrąsinimu, jo vilties žodžiu, imtis iniciatyvos ir atsakomybės už savo gyvenimą“, – Šventojo Tėvo vizito Kaune išvakarėse portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė vienas svarbiausių šio įvykio Kaune dalyvių – Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas SJ.

Dvasiškis atkreipė dėmesį, kad popiežius visų pirma atvyksta susitikti su tikinčiaisiais, jam mažiau svarbūs susitikimai su politikais ar valstybės vadovais. „Jis atvyksta padrąsinti, suteikti vilties, džiaugsmo, palaikyti mus visus“, – pabrėžė L. Virbalas. Jo įsitikinimu, likti stebėti šio svarbaus įvykio per televiziją ar internetu – tai atimti iš savęs dvasinę dovaną, kurią Šventasis Tėvas atvyksta įteikti kiekvienam iš mūsų. „Juk jis taip pat galėjo likti savo namuose Vatikane ir atsiųsti mums virtualų sveikinimą, bet jis atvyksta pats, nors yra garbaus amžiaus, atvyksta susitikti su mumis – vertinkime tai“, – sakė Kauno arkivyskupas metropolitas.

Šv. Mišiose Kaune taip pat dalyvaus ir per 800 kunigų iš Lietuvos bei kaimyninių valstybių – Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, taip pat ir beveik 50 vyskupų, kurie atvyksta iš minėtų šalių, taip pat ir Rusijos. Vėliau beveik 1400 dvasininkų, vienuolių, klierikų bus pakviesti į susitikimą su popiežiumi Pranciškumi Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje.

Visi dvasiškiai šv. Mišių santakoje metu vilkės specialiai šiai adoracijai sukurtais žaliais arnotais, kuriuos papuošė lietuvių vienuolių sukurtas stilizuotas lietuviškas kryžius. Subtilūs tautiniai motyvai ir ornamentika skoningai įsilies į visą šv. Mišių atributų puošybą.

Maldininkai į Kauno santakos parką bus įleidžiami nuo 22 val. nakties, o 5 val. ryto jau prasidės speciali šventųjų mišių laukimo programa, kurios metu tikintieji bus kviečiami melstis, vyks Šventojo Rašto skaitymai, bus giedama, tikintieji dalinsis patirtimis apie jų gyvenimus pakeitusius susitikimus su Šventuoju Tėvu.

Šeštadienio vakarą nuo 19 val. Kauno santakoje vyks generalinė rytojaus mišių programos repeticija.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ duomenimis, prieš šv. Mišias Pontifikas turėtų apvažiuoti Kauno santaką papamobiliu, kad galėtų palaiminti kuo daugiau susirinkusių žmonių. Pasibaigus šv. Mišioms, po maždaug dviejų valandų, kurių metu Pranciškus ilsėsis ir pietaus, o Kaune susirinkusius tikinčiuosius vėl lankys apie 14 val. Rotušės aikštėje. Čia nuo Kauno arkivyskupijos iki arkikatedros bazilikos jis vėl važiuos papamobiliu, kur tikintieji kviečiami pasveiktini Kaune viešintį katalikų bažnyčios lyderį.

Net ir neturintieji specialių leidimų į šventas mišias, kviečiami apsilankyti Kauno santakoje ir drauge su tikinčiaisiais patirti bendros maldos malones, kviečiami net ir nereligingi žmonės, nes renginys yra vieša ir nemokama džiaugsmo fiesta kiekvienam.

Su Kauno arkivyskupu metropolitu Lionginu Virbalu SJ kalbėjosi žurnalistė Brigita Sabaliauskaitė, video medžiagos autorius – Arnas Daugėla, fotografas – Rokas Tenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA