Rytoj į Kauną atvyksiantis popiežius keitėsi dovanomis su prezidente: „ir toliau už Jus melsiuos“ (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Rytoj į Kauną atvyksiantis popiežius keitėsi dovanomis su prezidente: „ir toliau už Jus melsiuos“ (papildyta)

BNS 2018/09/22 12:27
DELFI.LT nuotr.

Popiežius Pranciškus iš Vilniaus oro uosto vyko mandagumo vizito į Prezidentūrą, kur susitiko pokalbiui su prezidente Dalia Grybauskaite.

„Dėkoju už dosnų sutikimą ir svetingumą. Maloniai patikinu Jus ir Lietuvos žmones, kad ir toliau už Jus melsiuos ir prašysiu gausios Visagalio Dievo palaimos visiems. Pranciškus“, – tokius žodžius Katalikų bažnyčios vadovas įrašė Prezidentūros garbės svečių knygoje.

Oficialioje ceremonijoje prieš pokalbį Prezidentūros Baltojoje salėje įvyko apsikeitimas dovanomis: Pranciškus įteikė D. Grybauskaitei paveikslą – Kristaus ikoną–mozaiką, prezidentė Šventajam Tėvui dovanojo Lietuvos laisvės varpo kopiją ir kūrinio „Gloria Lietuvai“ įrašą.

Popiežius pristatė prezidentei iš Vatikano atvežtą dovaną.

Kaip nurodo Vatikanas, dovanota mozaika yra IX amžiaus Kristaus atvaizdo reprodukcija – pats atvaizdas rastas Šventojo Petro Bazilikoje Vatikane, virš Šventojo Petro kapo, po Popiežiškuoju Altoriumi.

Paveikslas vaizduoja Jėzų, laikantį atverstą evangeliją su žodžiais „Aš esu kelias ir tiesa, ir gyvenimas“ ir „Tas, kuris tiki manimi, bus gyvas“.

Pranciškus prezidentei įteikė ir keturias savo knygas bei Popiežiaus medalį.

Popiežių prezidentė kartu su Lietuvos katalikų bažnyčios vadovais, maldininkais, pasitiko prie lėktuvo Vilniaus oro uoste.

Sekmadienį Šventasis Tėvas aukos Šv. Mišias Kauno Santakos parke, o popiet grįš į Vilnių ir apsilankys prie paminklo Vilniaus geto aukoms atminti bei pagerbs sovietų aukas Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA