Popiežiaus dienos apžvalga: penkios įsimintiniausios citatos | Kas vyksta Kaune

Popiežiaus dienos apžvalga: penkios įsimintiniausios citatos

BNS 2018/09/22 20:17
Laimos Penek nuotr.

Popiežius Pranciškus šeštadienį nusileido Vilniaus oro uoste. Sostinėje jis susitiko su valstybės vadovais, garbės svečiais, tikinčiaisiais ir jaunimu.

Dienos veiklą gali apibūdinti penkios įsimintiniausios citatos:

Apie šimtmetį: „Šio vizito atvykau ypatingu jūsų valstybei metu, nes švenčiate nepriklausomybės paskelbimo šimtmetį. Šį šimtmetį ženklino išbandymai ir kančios: kalinimai, tremtys, net kankinystės. Tai proga stabtelti ir prisiminti visas šias patirtis, atgaivinti ryšį su tuo, kas ugdė valstybę“.

Apie misiją: „Megzdami dialogą, būdami atviri ir supratingi, galite tapti tiltu tarp Rytų ir Vakarų. (…). Prašykime Marijos, kad kurtume Tėvynę, kuri pasirenka statyti tiltus, bet ne sienas, kuri mieliau renkasi gailestingumą. bet ne teismą“.

Apie toleranciją: „Žvelgdami į šių dienų pasaulį, kai girdėti vis daugiau balsų, kurie, pasinaudodami nesaugumu ar kylančiais konfliktais, sėja susiskaldymą ir susipriešinimą ar tvirtina, kad saugumą užtikrinsime ir savo kultūrą išsaugosime tik bandydami atsikratyti kitais, juos sutrypti ar išguiti, jūs, lietuviai, turite tarti savo žodį: „Priimti skirtumus“.

Apie individualizmą: „Pasipriešinkime tam individualizmui, kuris atriboja mus nuo kitų, padaro mus egocentriškais, pasipūtusiais, besirūpinančiais tik savo įvaizdžiu ir savo gerove. Negražus gyvenimas stovint priešais veidrodį. Bet gražus gyvenimas su kitais – šeimoje, su draugais, kovojant kartu su tauta“.

Apie prioritetus: „Susidūrimas su Kristumi, jo žodžiu, Eucharistija mums primena, kad neturi reikšmės priešininko stiprumas, nesvarbu, ar laimi Kauno „Žalgiris“ ar Vilniaus „Rytas“. Nesvarbu rezultatas, svarbu, kad Viešpats yra su mumis“.

Sekmadienį ši didi asmenybė lankysis Kaune. Čia jį galima bus pasveikinti įvairiose miesto centrinėse vietose.

Tiesa, dėl tokios galimybės jau dabar yra ribojamas eismas gatvėse. Tad gal geriau į vizitą keliauti viešuoju transportu? Arba likti namie ir tiesioginę transliaciją stebėti per portalą „Kas vyksta Kaune“!

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA