K. Pūko byla pajudėjo į priekį – apklausiamos nukentėjusiosios | Kas vyksta Kaune

K. Pūko byla pajudėjo į priekį – apklausiamos nukentėjusiosios

BNS 2018/09/19 15:51
DELFI nuotr.

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamo buvusio Seimo nario Kęstučio Pūko byloje trečiadienį teismas pradėjo nukentėjusiųjų apklausas. Pasak advokato Karolio Ruzgio, kaltinamasis dar nėra atsiprašęs. 

Kol kas teismas apklausė tik vieną iš nukentėjusiųjų. Kitas tris planuojama apklausti kitų teismo posėdžių metu. Byla nagrinėjama neviešai.

„Jis nėra atsiprašęs nukentėjusiųjų“, – BNS sakė trims nukentėjusioms atstovaujantis advokatas K. Rugys. Kai kurios nukentėjusios yra pareiškusios ieškinius byloje. Pasak advokato, nukentėjusios norėtų, kad teismas jas greičiau apklaustų, po apklausų, vėlesniuose posėdžiuose jų dalyvavimas nebus būtinas.

„Kiekvienas posėdis joms yra stresas“, – sakė advokatas.

Pirmieji posėdžiai vyko vasarą, baudžiamąją bylą nagrinėja trijų teisėjų kolegija.

K. Pūkas savo kaltę toliau neigia

„Už ką aš kaltas? Aš esu išvis nieko nepadaręs. Žinot, mano savijauta kokia? Kaip mano tėvas pasakojo, kaip kgėbistai apskųsdavo žmones ir reikėdavo aiškintis, tai lygiai tokia pati būsena. Kai nieko nesi padaręs absoliučiai ir tau sukuria tokias pasakas… Na, žiūrėsim teisingumo“, – BNS yra sakęs K. Pūkas.

Jis žadėjo parodymus duoti vėliau, nori pirma išklausyti nukentėjusiųjų.

„Kęstutis Pūkas niekada neturėjo galimybės užduoti klausimų nukentėjusiesiems nė vienam procese, kiek jų buvo. Tai dabar jis turi pasinaudoti savo teise paklausti ir po to jis galės duoti paaiškinimus“, – BNS yra sakiusi kaltinamojo advokatė A. Ručienė.

Ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio priekabiavimo pradėtas 2017 metų kovo mėnesį. Jį atliekant nustatyta, kad pernai būdamas Seimo nariu K. Pūkas kelis mėnesius galėjo priekabiauti prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomų asmenų.

Tyrimo duomenimis, keturi nukentėjusieji patyrė tyčia daromą psichologinį spaudimą, seksualinio pobūdžio užuominas, įžūlius, gašlius pasiūlymus, žeminimą bei įžeidimus siekiant seksualinio bendravimo ir pasitenkinimo.

Prokuratūra sako, toks elgesys su pagal tarnybą ir kitaip priklausomais asmenimis vertintinas kaip priekabiavimas, siekiant seksualinio bendravimo ir pasitenkinimo, yra pažeidžiantis kito asmens seksualinio apsisprendimo laisvę bei žeminantis nukentėjusiųjų garbę ir orumą.

K. Pūkas taip pat teisiamas dėl netinkamo ginklo laikymo. Pareigūnai sako, kad nuo 2016 metų pabaigos iki 2017 metų vasario mėnesio pradžios K. Pūkas, laikydamas teisėtai įsigytą šaunamąjį ginklą bei šaudmenis seife darbo patalpose Seime neužtikrino tinkamo šio ginklo ir šaudmenų saugumo. Tuo galėjo būti pažeistos šaunamojo ginklo bei šaudmenų laikymo taisyklės ir dėl to sudarytos sąlygos kitam asmeniui neteisėtai pasinaudoti šaunamuoju ginklu.

Už šių baudžiamųjų nusižengimų padarymą Baudžiamasis kodeksas numato alternatyvias bausmes – baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą.

K. Pūkas iš Seimo atsistatydino šių metų sausį prieš pat balsavimą dėl jo mandato panaikinimo. Konstitucinis Teismas paskelbė, kad jis pažeidė Konstituciją priekabiaudamas prie padėjėjų ir jomis pretendavusių tapti merginų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA