Lyderiai rengiasi lemiamai kovai: kas taps Lietuvos automobilių ralio čempionu? | Kas vyksta Kaune

Lyderiai rengiasi lemiamai kovai: kas taps Lietuvos automobilių ralio čempionu?

Organizatorių nuotr.

Ralio meistrai ilsėtis neturi kada, pasibaigus priešpaskutiniam Lietuvos ralio čempionato etapui „Rally Elektrėnai 2018“, visų žvilgsnis krypsta į finalinę kovą, vyksiančią spalio 5-6 d., Druskininkų, Lazdijų ir Varėnos apylinkėse.

[galerija kiek=”4″]

Laukia įdomi lyderių kova

Iki Lietuvos automobilių ralio čempionato pabaigos likus vos vienam etapui, turnyrinėje lentelėje matyti, kad ralio finalo „Rally Classic 2018“ metu, spalio 6 d. Druskininkų, Lazdijų ir Varėnos apylinkėse bus išties įtempta kova.
Įnirtingos Lietuvos automobilių ralio čempionato kovos prasidėjo dar žiemą.

Tuomet pirmajame čempionato etape „Winter Rally 2018“ geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą iškovojo B. Vanago ir M. Čepulio ekipažas. Lenktynėse tąkart identišką laiką pademonstravo ir G. Notkaus bei D. Strižano ekipažas, abi komandos atvažiavo per 48 min. 17. 10 sek. Pastarajam ekipažui nepavyko tapti pirmaisiais įskaitoje dėl prastesnio laiko pirmajame greičio ruože.

Antrajame Lietuvos ralio čempionato etape „Viada Rally Žemaitija 2018“ triumfavo atsinaujinęs V. Žalos ir A. Malnieku ekipažas, antras liko G. Notkaus ir D. Strižano ekipažas, o trečioje vietoje liko ankstesniame čempionato etape laimėjusi „General Financing team Pitlane“ komanda.

Pozicijų ir trečiajame LRČ etape „Samsonas Rally Rokiškis“ neužleido V. Žala bei A. Malnieks. Tą kartą antrojoje pozicijoje liko estų E. Kaur ir S. Simm komanda, o trečioje vietoje – G. Notkus bei D. Strižanas.

Priešpaskutiniame Lietuvos ralio čempionato etape „Rally Elektrėnai 2018“ geriausiai pasirodė latvio N. Gryazin ir ruso Y. Federov ekipažas, o antroje vietoje liko prieš tai dviejuose etapuose nugalėjusi V. Žalos komanda.
Apžvelgus visų praėjusių etapų rezultatus galima pastebėti, kad Dzūkijos žemėje aršiausia kova vyks tarp V. Žalos, B. Vanago ir G. Notkaus ekipažų. O štai pernai finalo metu Druskininkuose kraupią avariją patyręs D. Jocius sako, kad šiemet jėgas taupė būtent ralio finalui ir pažadėjo nustebinti.

Sudėtingas, bet sportininkų labai laukiamas etapas

Vienas iš „Rally Classic“ organizatorių Jonas Balčiūnas, teigia, kad Druskininkų, Lazdijų ir Varėnos apylinkėse vykstantis ralis kasmet kinta – stengiamasi keisti trasas, ieškoti įdomesnių kelių ir vietų, kurios kasmet kurtų norą sportininkams atvykti ir išbandyti savo jėgas.

„Lietuvos ralio čempionato finalas – pats svarbiausias etapas, kuriame galutinai susumuojami visų geriausių ralio meistrų rezultatai, siekti visus metus. Džiaugiamės, kad paskutiniame čempionato etape dalyvauja daugybė puikių sportininkų, tarp kurių vykstančios kovos visuomet išlaiko intrigą. Neabejoju, kad taip bus ir šiais metais“, – pasakojo J. Balčiūnas.

Organizatoriams antrina ir du kartus Lietuvos automobilių ralio čempionu tapęs lenktynininkas Vytautas Švedas, kuris tikisi ir šiais metais išliktų geriausiųjų gretose, tačiau šiek tiek baiminasi, kad kojos nepakištų technika.
„Visuomet norisi sugrįžti ten, kur miestas alsuoja gera aura. Dzūkijos regione vykstantis Lietuvos automobilių ralio čempionato finalas yra tikrai sudėtingas dėl minkštų ir drėgnų trasų ir ypatingo susikaupimo reikalaujančių naktinio greičio ruožų.

Finale kiekvienas sportininkas turi tikslą pasirodyti kuo geriau, aš taip pat – noriu būti pirmaujančių lenktynininkų gretose, tačiau ar tam kojos nepakiš techniniai automobilių parametrai – nežinia. Bet kokiu atveju, labai stengsiuosi būti tarp geriausių“, – teigė sportininkas.

Nepamirštamos pramogos ralio dalyviams ir svečiams

Paskutinis ir pats svarbiausias Lietuvos automobilių ralio čempionato finalas prasidės spalio 5 d. vakare, kur Druskininkų pramogų aikštėje vyks oficialus renginio atidarymas – jame pasirodys visi ralio ekipažai. Taip pat šią dieną vyks fotografijų konkurso nugalėtojų apdovanojimai. Šis konkursas – ilgus metus besitęsianti tradicija, kviečianti žmones įamžinti kvapą gniaužiančius ralio finalo vaizdus. Ralio organizatoriai ragina ir šiais metais fiksuoti gražiausias finalinės kovos akimirkas ir dalintis nuotraukomis, kurių autoriai bus apdovanoti kitais metais.

Ralio pasai ir šiemet juos įsigijusiems atneš sėkmę

Žiūrovai, įsigiję ralio pasus, galės sudalyvauti žaidime ir laimėti vertingų prizų. Taip pat pirmąjį spalio savaitgalį Druskininkuose vyks ir Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato V-asis etapas bei Lietuvos automobilių bekelės lenktynių čempionato ir taurės IV-asis etapas.

Daugiau informacijos čia ir čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA