Ugniagesiai prašo daugiau lėšų: didžioji dalis atlyginimams didinti | Kas vyksta Kaune

Ugniagesiai prašo daugiau lėšų: didžioji dalis atlyginimams didinti

BNS 2018/09/19 10:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga ragina Vyriausybę formuojant kitų metų biudžetą šalies ugniagesiams papildomai skirti 9,4 mln. eurų, rašo „Lietuvos žinios“.

5,6 mln. eurų prašoma statutinių ugniagesių ir 0,711 mln. eurų nestatutinių Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui (PAGD) priklausančių ugniagesių atlyginimams didinti, 1,6 mln. eurų etatams užpildyti, 0,6 mln. eurų skoloms padengti ir 0,88 mln. eurų uniformoms bei saugos priemonėms įsigyti.

PAGD vadovai teigia pritariantys profsąjungų siekiams, tačiau pažymi, kad viskas priklausys nuo politikų valios.

Šiuo metu statutiniai ugniagesiai, neįskaitant priedų ir priemokų, į rankas gauna kiek daugiau nei 500 eurų, o nestatutiniai – apie 430 – 450 eurų per mėnesį. Panašaus dydžio – apie 430 – 450 eurų – atlyginimai mokami ir savivaldybėms pavaldžių priešgaisrinių tarnybų nestatutiniams ugniagesiams. „Norime, kad kitąmet statutiniai ugniagesiai gelbėtojai uždirbtų ne mažiau kaip 750 eurų, nestatutiniai ugniagesiai – ne mažiau kaip 650 eurų atskaičius mokesčius”, – sakė Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos vadovas Saulius Džiautas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA