Teismas nagrinės bylą dėl „Danpower“ elektros tarifo Kaune | Kas vyksta Kaune

Teismas nagrinės bylą dėl „Danpower“ elektros tarifo Kaune

BNS 2018/09/19 09:56
DELFI nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį rengia pirmąjį žodinį posėdį atnaujintoje byloje dėl Vokietijos bendrovės „Danpower“ skatinamojo tarifo elektrai Kauno jėgainėje.

Šis teismas liepos mėnesį neskundžiama nutartimi nusprendė kol kas nepatvirtinti Valstybinės energetikos inspekcijos (VEI) ir „Danpower“ taikos sutarties.

LVAT teisėjų kolegija paskelbė, kad „negali vienareikšmiškai pasisakyti, ar (…) skatinamasis elektros energijos supirkimo tarifas (…) nepažeis viešojo intereso“.

VEI ir „Danpower“ ginčo baigtis gali lemti, ar bendrovė „Danpower Baltic Taika elektrinė“ (anksčiau „SSPC-Taika“) gaus skatinamąjį, tai yra, didesnį elektros tarifą jos kogeneracinėje jėgainėje Kaune.

Pagal taikos sutartį „Danpower Baltic Taika elektrinė“ turėtų atgauti 2013 metais laimėtą 5 megavatų (MW) elektros skatinimo kvotą, 12 metų jai mokant 9,7 euro cento už kilovatvalandę (be PVM) tarifą.

Gegužę sudaryta Energetikos ministerijos ir „Danpower“ taikos sutartis apima keletą taikos sutarčių, tarp kurių yra ir minėtas taikos susitarimas su VEI. Bendrąją taikos sutartį LVAT jau yra patvirtinęs dviejose bylose.

2013 metų birželį skatinimo kvotų aukcioną su fiksuotu tarifu 12-kai metų laimėjo 5 bendrovės: „Foksita“, „Eurovistos servisas“, „Geco-Taika“, „SSPC-Vilnius“, „SSPC-Taika“.

„Danpower Baltic“ Lietuvoje teigia investavusi beveik 100 mln. eurų, jai priklauso 6 biokuro katilinės Kaune, Vilniuje ir Joniškyje bei viena kogeneracinė jėgainė Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA