Krizes patiriančioms moterims – nemokami kūrybos terapijos užsiėmimai | Kas vyksta Kaune

Krizes patiriančioms moterims – nemokami kūrybos terapijos užsiėmimai

Asociatyvi / E. Virkečio nuotr

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia asmenines ar šeimos krizes patiriančias moteris dalyvauti nemokamuose kūrybos terapijos užsiėmimuose. Tikimasi, kad šiuose kūrybiniuose dailės ir biblioterapijos užsiėmimuose moterys atras saugią erdvę, kurioje galės atsigauti po sunkių išgyvenimų, atrasti vidinę pusiausvyrą ir patirti kūrybos teikiamą džiaugsmą.

Kūrybos terapijos užsiėmimai organizuojami įgyvendinant projektą „Menas pokyčiams“, kurio tikslas – bibliotekoje sukurti naują paslaugos modelį, papildantį socialinių paslaugų ir krizių centrų teikiamą pagalbą socialiai pažeidžiamos gyventojų grupėms: pasitelkiant meną ir kūrybinę veiklą sudaryti sąlygas teigiamiems krizę patiriančių asmenų pokyčiams, kurie ne tik pagerintų jų psichinę sveikatą ir gyvenimo kokybę, bet ir skatintų socialinę komunikaciją bei vertybių kaitą visuomenėje.

Kauno apskrities moterų krizių centro duomenimis, per metus į Centrą pagalbos kreipiasi vidutiniškai apie 250 asmenų, išgyvenančių asmeninę ar šeimos krizę. 2017 m. 1258 asmenims (iš jų 90 proc. moterims) nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje buvo teikiamos psichosocialinės paslaugos. Tačiau ir pasibaigus specialistų konsultacijoms svarbu vykdyti prevencinę veiklą, krizę išgyvenantiems asmenims sudarant sąlygas sustiprinti savo psichinę sveikatą, palaikyti ar atnaujinti ryšius su bendruomene, skatinti pasitikėjimą savo jėgomis ir bendražmogiškomis vertybėmis.

Bendradarbiaujant su profesionaliais menininkais ir meno terapeutais kuriama dailę ir literatūrą jungianti programa, kuri bus praktiškai išbandoma surengiant kūrybinės raiškos užsiėmimus vienai moterų grupei. Dailės užsiėmimuose naudojant įvairias meninės raiškos priemones bus siekiama sukurti emociškai saugią, saviraišką ir pasitikėjimą savimi skatinančią aplinką bei suteikti reikalingą paramą siekiant atsitiesti po krizės.

Užsiėmimus ves profesionali dailės terapeutė, Lietuvos dailės terapijos asociacijos pirmininkė Aušra Šūmakarienė. Literatūros kūrybinėse dirbtuvėse moterys bus kviečiamos susipažinti su profesionalia lietuvių ir užsienio autorių literatūra bei patirti poetinio skaitymo bei kūrybinio rašymo teigiamą poveikį. Biblioterapinius užsiėmimus ves Lietuvos biblioterapijos asociacijos pirmininkė, rašytoja, psichoterapeutė Jūratė Sučylaitė.

Dalyvavimas Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos organizuojamuose užsiėmimuose nemokamas, specialūs meniniai gebėjimai lankytojoms nereikalingi. Moterys, norinčios dalyvauti užsiėmimuose, kviečiamos iki spalio 1 d. registruotis telefonu 8 613 70 543 arba el. paštu renginiai@kaunas.mvb.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA