Sudarytas visų laikų geriausias „Žalgirio“ penketukas, Š. Jasikevičius triumfavo svetur | Kas vyksta Kaune

Sudarytas visų laikų geriausias „Žalgirio“ penketukas, Š. Jasikevičius triumfavo svetur

delfi.lt 2018/09/18 21:21
R. Tenio nuotr.

Eurolygos partneris Eurohoops.net portalas sudarė visų turnyro klubų starto penketus, kuriuose – geriausi per visą moderniosios Eurolygos istoriją komandų marškinėlius vilkėję krepšininkai. Sudarytas ir Kauno „Žalgirio“ penketukas, o du lietuviai pateko į kitų komandų starto sudėtis.

Į „Žalgirio“ komandos penketuką pateko žaidėjai iš dviejų – 2003-2004 m. ir 2017-2018 m. sezonų. Į šią simbolinę sudėtį įtraukti legionieriai Edas Cota, Kevinas Pangosas ir Tanoka Beardas bei du lietuviai – Paulius Jankūnas ir Arvydas Sabonis.

Edas Cota: puikus amerikietis įžaidėjas, sėkmingiausiai rungtyniavęs 2003-2004 m. sezone, kai „Žalgiris“ beveik pasiekė Eurolygos finalo ketvertą, tačiau paskutinę akimirką buvo nokautuotas Tel Avivo „Maccabi“ ekipos.

Kevinas Pangosas: kaip niekas kitas, neaukštas kanadietis buvo „Žalgirio“ lyderis ir vedlys link finalo ketverto 2017-2018 m. sezone. Šarūnui Jasikevičiui šis kūrybingas ir atakas rezultatyviai užbaigiantis amerkietis buvo pasirinkimas numeris 1.

Paulius Jankūnas: patyręs sunkusis krašto puolėjas yra Kauno klubo vėliavnešys aikštėje ir vienas iš svarbiausių krepšininkų moderniosios Eurolygos eroje. Jis yra antras pagal atkovotus kamuolius turnyro istorijoje (1681). Daug prisidėjo prie žalgiriečių žygio iki finalo ketverto praėjusiame sezone.

Tanoka Beardas: krepšininkas, Eurolygos istorijoje surinkęs didžiausią efektyvumo balų skaičių per vienas rungtynes – 63. Jis taip pat padėjo lietuviams labai sėkmingame 2003-2004 m. sezone, žaidė „Žalgiryje“ šešerius metus iš eilės ir sužaidė daugiau moderniosios Eurolygos rungtynių „Žalgirio“ komandoje nei jai atstovaujantys lietuviai.

Arvydas Sabonis: Lietuvos krepšinio legenda tapo pagrindiniu veikėju 2003-2004 m. sezone. Tai nebuvo labai sunku vidurio puolėjui, kuris turėjo ilgametę NBA patirtį – juk mes kalbame apie vieną geriausių visų laikų „centrų“, su kuriuo „Žalgiris“ vos nepasiekė finalo ketverto.

Į Eurohoops sudarytą legendų sąrašą pateko ir dar du lietuviai, tarp kurių – „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, atsidūręs geriausiame visų laikų Tel Avivo „Maccabi“ penketuke. Į jį kartu su Šaru pateko Tyrese’as Rice’as, Anthony Parkeris, Maceo Bastonas ir Nikola Vujčičius.

Geriausius savo karjeros metus Izraelyje praleidęs Šaras su „Maccabi“ du kartus tapo Eurolygos čempionu, nors, anot Eurhoops.net, jis lygiai taip pat galėjo atsidurti ir „Barcelonos“, ir Atėnų „Panathinaikos“ klubų geriausiųjų penketuose.

Š. Jasikevičius yra vienintelis krepšininkas, modernioje Eurolygoje iškovojęs keturis čempiono titulus ir tai padaręs trejus metus paeiliui (2003, 2004, 2005 m.). „Kartu su Vujčičiumi ir Parkeriu jie sudarė nuostabią komandą“, – rašoma apie dabartinį „Žalgirio“ trenerį.

Kitas Eurohoops.net įvertintas lietuvis – Arvydas Macijauskas, patekęs tarp geriausių Vitorijos „Baskonia“ komandos žaidėjų kartu su Pablo Prigioni, Andresu Nocioni, Luisu Scola ir Tiago Splitteriu.

„Nuostabus snaiperis, tikras varžovų gynybos žlugdytojas ir neabejotinai vienas svarbiausių „Baskonia“ žaidėjų, komandai pirmąjį kartą dalyvaujant finalo ketverte. Pusfinalyje jis CSKA atseikėjo 23 taškus, o po sezono patraukė į NBA“, – prisimenami 2005-ųjų pavasario įvykiai, kai Macas su baskų klubu Eurolygoje užėmė antrąją vietą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA