Statybininkai kuria naujas erdves pradinei mokyklai Raudondvaryje | Kas vyksta Kaune

Statybininkai kuria naujas erdves pradinei mokyklai Raudondvaryje

Pirmadienį į buvusį Žemės ūkio inžinerijos institutą Raudondvaryje (Kauno r.) įžengė statybininkai, kurie pažadėjo iki kitų metų liepos apleistą pastatą paversti šiuolaikine ugdymo įstaiga.

[galerija kiek=”8″]

Į renginį atvykę Anelės ir Augustino Kriauzų pradinės mokyklos-darželio auklėtiniai įteikė UAB „Statybų kodas“ vadovams seną raktą, tikėdamiesi kitąmet gauti naują.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad Raudondvario seniūnija sparčiai auga, čia kuriasi daug jaunų šeimų, todėl ugdymo įstaigas būtina pertvarkyti, modernizuoti.

Žemės ūkio inžinerijos institutas daug metų dunksojo neveikiantis, todėl vidaus patalpos gerokai apleistos, jas niokojo ne tik laikas, bet ir vandalai. „Reikės atnaujinti ir pritaikyti mokyklai vidaus erdves, paremontuoti išorę, sutvarkyti aplinką, aptverti teritoriją, papildomų darbų teks atlikti pusrūsyje“, – vardijo darbus administracijos direktorius Antanas Nesteckis.

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Mantas Rikteris sakė, kad projekto vertė – maždaug 2,1 mln. eurų. Ji gali didėti dėl papildomų darbų, be to, naujai mokyklai reikės naujų baldų, muzikos instrumentų, įvairios įrangos.

Atnaujintose patalpose įsikurs ne tik pradinė mokykla, bet ir Garliavos meno mokyklos Raudondvario filialas. Anelės ir Augustino Kriauzų mokykla-darželis taip pat bus atnaujintas, jame liks tik darželinukai.

Netrukus bus baigti ir Instituto gatvės rekonstrukcijos darbai: jau beveik nutiesti šaligatviai, įrenginėjami lėtėjimo kalneliai, pėsčiųjų perėjos, naujas apšvietimas, bus pastatyti greitį ribojantys ženklai. Rekonstruojant gatvę, teko nupjauti nemažai senų medžių, todėl galvojama kaip atnaujintas erdves pagyvinti naujais želdiniais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA